El govern de la Paeria no delegarà la signatura del referèndum i denuncia una fixació amb Àngel Ros

La tinent d'alcaldia, Montse Mínguez, assegura que no traspassaran aquesta competència a l'oposició "per lleialtat institucional"

Montse Mínguez, tinent d'alcalde de la Paeria
Montse Mínguez, tinent d'alcalde de la Paeria | ACN
Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:31h
El govern de la Paeria ha tancat la porta a delegar als partits de l'oposició la firma del decret de suport a la Llei del Referèndum. La primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, ha assegurat que no s'atendrà la petició dels grups de l'oposició perquè "un alcalde delega funcions però no responsabilitats" i sobretot ha apel·lat a la necessitat de "protegir els funcionaris" garantint-los la seguretat jurídica. Mínguez ha insistit que la Paeria està fent el mateix que l'Ajuntament de Barcelona o de Tarragona, esperant l'informe dels serveis jurídics per donar una resposta a la Generalitat, però la diferència és que "hi ha una fixació amb Lleida i amb l'alcalde Ros", fins i tot amb atacs personals, assegura.

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde ha lamentat que Junts pel Sí i la CUP volen "municipalitzar" el conflicte, traslladant la pressió als consistoris i "criminalitzar" els ajuntaments que no estan disposats a col·laborar-hi, assenyalant-los. "Han aconseguit dividir un país i ara volen fer la llista dels assenyalats, però no ens hi trobaran", ha dit. Per això els ha reclamat que deixin de fer "joc brut" amb "llistes d'alcaldes bons i alcaldes dolents".

Montse Mínguez també ha reiterat que "no serà per culpa dels ajuntaments i dels alcaldes que no es podrà votar sinó perquè han triat uns mecanismes que no són legals, com diu no només el Tribunal Constitucional sinó també els mateixos lletrats de la Generalitat i el Consell de Garanties Estatutàries". En tot cas, ha recordat que si el Govern vol tirar endavant el referèndum pot fer-ho sense els ajuntaments perquè no hi tenen cap competència i, en el cas de Lleida, només són municipals 10 de les 41 seus electorals.

La tinent d'alcalde també s'ha dirigit al president del grup del PDeCAT-Unió a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, per demanar-li que sigui "coherent". Considera que, "si tan clara té la desconnexió, que dimiteixi com a diputat al Congrés dels Diputats".