Tots els alcaldes de les capitals de Ponent avalen el referèndum menys Àngel Ros

Els primers edils de Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, Cervera i Borges Blanques firmen el decret de suport a l'1-O

07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:23h
Ramon Royes, alcalde de Cervera
Ramon Royes, alcalde de Cervera | Ramon Royes
Tots els alcaldes de les capitals de comarca de les terres de Ponent han signat aquest dijous el decret de suport al referèndum del proper 1-O menys Àngel Ros, l'alcalde de Lleida, que ha enviat el document als serves jurídics de la Paeria.

Els alcaldes de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, de Mollerussa, Marc Solsona, de Cervera, Ramon Royes i de les Borges Blanques, Enric Mir, han publicat a les xarxes socials el moment en que han signat el document enviat pel Parlament de Catalunya després que aprovés la Llei del Referèndum.

La predisposició dels primers edils no l'ha tingut Ros, que ha indicat que no veu l'1-O com una solució per solucionar la disputa política entre Catalunya i Espanya. El Paer en cap ha insistit el l'aposta federal que defensa el PSC, alhora que ha indicat que l'Ajuntament de Lleida obeirà a la legalitat espanyola que es fixa en la Constitució. Qui també ha fet efectiu el seu suport explícit al referèndum ha estat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, així com altres primers edils com el de Torrefarrera, Jordi Latorre, o d'Aitona, Rosa Pujol.