Josep Cuní parlarà de periodisme i país en la inauguració dels actes de la Diada a Lleida

L'alcalde, Àngel Ros, ha destacat la vàlua del periodista, que enguany s'ha retirat de les pantalles

Josep Cuní
Josep Cuní | Arxiu
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:15h
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha presentat aquest matí els actes oficials que se celebraran a Lleida amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. El programa comença aquest dimecres amb la conferència al Saló de Sessions de l'Ajuntament a càrrec del reconegut periodista Josep Cuní que versarà sobre “Periodisme i País, una reflexió”.

L’acte institucional de la Paeria, dilluns, tindrà com a pregoner el degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, el Dr. Carles Alsinet, i s’acompanyarà amb la interpretació musical de la coral Estel del Cercle de Belles Arts, que enguany celebra el seu 75è aniversari. En el mateix escenari, a la Seu Vella, i davant del pont llevadís, és on prèviament –de 9 a 11 hores- es faran les ofrenes de les entitats cíviques, com s’ha anat fent des del 2010. A la tarda, la Banda Municipal de Lleida oferirà el tradicional concert de l’onze de Setembre, a la plaça de la Paeria.

En l’acte de presentació, l’alcalde ha posat de relleu que el programa segueix el model dels darrers anys en els quals se celebra un acte institucional, amb espai per a totes les entitats, associacions i grups de la ciutat, i l’acte de l’11 de Setembre. En aquest sentit, el paer en cap ha destacat que “la Diada és la festa nacional dels catalans i de les catalanes en què trametem l’estima per la nostra llengua i la nostra cultura que també té una component reivindicativa que hi serà sempre perquè la societat continuarà reclamant millores i assolir majors sostres d’autogovern”.