Convoquen a una xiulada popular contra el Bisbe de Solsona durant la Festa Major

El casal popular La Fura assegura que Xavier Novell s'ha significat per les seves declaracions ofensives

Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:04h
Xavier Novell, bisbe de Solsona
Xavier Novell, bisbe de Solsona | Arxiu
El Casal popular la Fura de Solsona fa una crida a fer una xiulada al Bisbe Xavier Novell el proper 8 i 9 de setembre a la Plaça Major de Solsona.

En un comunicat de premsa, l'entitat ha manifestat que "des del seu nomenament com a Bisbe de Solsona, Xavier Novell s’ha distingit per les seves declaracions ofensives. Dones, homosexuals, famílies monoparentals, transsexuals, persones divorciades o professorat d’escola pública són col·lectius que s’han vist atacats des de la seva tribuna mediàtica en escrits i declaracions, que han generat cada vegada més polèmica."

I exposa que "les seves últimes afirmacions homòfobes, relacionant l’homosexualitat a la manca d’una figura paterna, són les que han aixecat més polseguera, amb reaccions públiques de rebuig arreu de Catalunya per part d’entitats i institucions. Solsona no ha estat exempta d’aquestes mostres de rebuig als constants atacs del prelat, tot i la negativa per part de l’Ajuntament a replantejar les relacions entre el consistori i el bisbat i la presència d’aquest en els actes públics, així com l’assistència de la corporació municipal als actes religiosos."

Per tot això, "aquesta Festa Major el bisbe tornarà a presidir, un any més, els ballets tradicionals del dia 8 i el dia 9 de setembre, rebent un tractament d’autoritat pública impropi d’una societat laica. La seva presència i els honors que se li retran impliquen tolerància i complicitat amb l’homofòbia i el masclisme que es manifesta constantment des del bisbat."