Històrics del PSUC signen un manifest de suport al referèndum

Entre els signants hi ha l'advocat lleidatà Àlex de Sàrraga i l'exregidora de la Paeria, Magda Ballester | També han signat l’exalcalde de Cornellà Frederic Prieto, l'arqueòleg Eudald Carbonell, l’exalcalde de Tiana Emili Muñoz i l’exdiputat Alfredo Amestoy

Míting del PSUC el 1980
Míting del PSUC el 1980 | Josep Maria Montaner
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:11h
Dirigents històrics i antics militants del PSUC han impulsat un manifest en què es posicionen respecte al referèndum d el'1 d'octubre. En el manifest afirmen que després de més quaranta anys de la fi de la dictadura, "s’ha de posat de relleu que l’estat espanyol no està preparat per a una vertadera democratització sense una “teràpia de xoc” que remogui les estructures de poder polítiques i econòmiques. I, ara i aquí, aquesta teràpia es diu República i es diu Referèndum”. Afegeixen que així s’obrirà la possibilitat “al canvi i a la ruptura tan necessàries amb el caduc règim espanyol del 1978”.

Entre els signants del document hi ha antics diputats, sindicalistes, intel·lectuals i persones vinculades al teixit associatiu. Entre d'altres, hi ha la periodista lleidatana i exregidora Magda Ballester, l'advocat laboralista Àlex de Sàrraga, l’exalcalde de Cornellà Frederic Prieto,  l’exalcalde de Tiana Emili Muñoz, el reconegut arqueòleg Eudald Carbonell, l'exregidor de Badalona Jaume Oliveras i l’exdiputat Alfredo Amestoy.