Denuncien una tómbola ambulant per oferir peixos com a premi

El grup ecologista assegura que els propietaris incompleixen la llei de protecció dels animals

Imatge de la tòmbola
Imatge de la tòmbola | Ipcena
Redacció
03 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:34h
El grup ecologista Ipcena denunciarà una tómbola ambulant que durant la festa major de Torà, a la Segarra, ha estat oferint com a premi carpins daurats, una espècie de peix considerada com invasora a Catalunya. L'entitat assegura que els propietaris incompleixen la llei de protecció dels animals, que en el seu articulat prohibeix donar com a premi o recompensa qualsevol animal.

Segons informen en un comunicat, de moment han informat els Agents Rurals perquè facin una inspecció i aixequin acta per la infracció. També presentaran una denúncia davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i traslladarem una queixa al mateix Ajuntament de Torà "per permetre aquesta activitat il·legal en el seu municipi".
 
Segons Ipcena, la tómbola ha estat oferint els carpins daurats com a premi des de dijous passat fins aquest diumenge. L'entitat insisteix que aquesta espècie de peix està considerada com invasora a Catalunya i en cas d'alliberar-la en zones no habilitades o controlades, poden perjudicar a altres espècies autòctones.