Torrefarrera s'omple de murals en la primera edició de l'«Street Art Festival»

12 artistes pintaran prop de 1.500 metres quadrats de parets

Redacció
02 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:47h
Imatge d'un dels murals de Torrefarrera
Imatge d'un dels murals de Torrefarrera | ACN
A Torrefarrera (Segrià) ja ha començat l'activitat del primer Street Art Festival, una iniciativa d'art mural urbà que posa 1.450 metres quadrats de murs i parets a disposició de dotze artistes i col·lectius perquè hi plasmin les seves creacions. Amb aquest certamen, l'Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l'art urbà com a mitjà d'integració social. Els participants s'han seleccionat d'entre una trentena de propostes que es van presentar a la convocatòria. N'hi de diferents punt de Catalunya i de l'estat espanyol i també una representant de Colòmbia.

El festival de Torrefarrera té un precedent d'èxit a Penelles, a la Noguera, on desenes de murals que llueixen a les parets s'han convertit en un atractiu turístic per a la població. Torrefarrera, però, ha apostat per propostes trencadores i arriscades, assumint que algunes poden provocar certa polèmica.
 
El festival culminarà divendres que ve, 8 de setembre, en plena festa major, quan es farà l'entrega de premis. Un jurat format per l'organització i l'Ajuntament de Torrefarrera escollirà les dues millors obres, amb 1.000 euros per al primer guardonat i 500 per al segon. També hi haurà un premi del públic amb 500 euros per a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l'esdeveniment. A banda, cada artista o col·lectiu seleccionat percebrà 150 euros nets en concepte d'honoraris, un cop conclosa la intervenció.
 

Imatge d'un altre mural Foto: ACN


Hi ha dotze espais d'intervenció cedits per al certamen, tant parets municipals com també de privats. La més gran és la de 400 metres quadrats ubicada al pavelló poliesportiu. Precisament en aquest punt hi treballava aquest dissabte al matí el col·lectiu GFX Folk & Miedo 12, procedent d'Alacant i València. A la paret de l'Ajuntament hi feia la seva creació el lleidatà Rulo López i al Centre d'Atenció Primària prenia forma la intervenció de la colombiana Zurik.

Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística amb temàtica lliure abans del 30 de juny. Posteriorment, un jurat va valorar totes les propostes i en va seleccionar 13 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d'adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l'entorn públic. Inicialment s'havia previst posar a disposició dels participants 1.200 metres quadrats, però es van ampliar a 1.450 en veure l'elevat nombre de propostes rebudes.
 

Els murals omplen Torrefarrera Foto: ACN