Capellans lleidatans demanen la supressió de les tertúlies de 13tv

Els sacerdots critiquen “l’agressivitat dels tertulians” i la difusió de missatges contraris “al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”

Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat a la 1:43h
Francisco Marhuenda, tertulià de 13TV
Francisco Marhuenda, tertulià de 13TV | 13TV
Un grup de 26 capellans de l’arxidiòcesi de Tarragona han fet pública una carta oberta al president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el cardenal Ricardo Blázquez, en què demanen que “sense dilació i amb valentia, suprimeixin els programes de tertúlia de 13tv, que tant de mal fan a la convivència i embruten la imatge de l’Església catòlica”. Els sacerdots lamenten que aquest canal de televisió, propietat en un 51% de la Conferència Episcopal, “continua fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”. A més, critiquen que, després dels atemptats a Catalunya, “l’agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa, si cap, s’ha fet encara més gran”.
En la carta, difosa mitjançant el mitjà ‘Catalunya Religió, els sacerdots manifesten que, havent escoltat repetidament les queixes “de molts dels nostres fidels”, no poden “callar més” davant les opinions que, nit rere nit, s’expressen en les tertúlies d’aquest canal de televisió.

Així mateix, els capellans recorden que, a l’octubre del 2013, els bisbes amb seu a Catalunya ja van manifestar públicament el seu rebuig amb les expressions manifestades a 13tv. “Creiem que produeix un greu escàndol en molts membres de la comunitat catòlica de les nostres Diòcesis i també en nosaltres mateixos, el fet que el canal de televisió 13tv, que ha de respectar les persones i institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies, opti pel menyspreu, la desqualificació i, fins i tot, l’insult”, asseveraven fa quatre anys.

Els capellans -alguns d’ells en actiu en parròquies del Camp de Tarragona i les comarques de Ponent- també emplacen 13tv a escoltar les paraules del papa Francesc qui, en el missatge d’aquest any en ocasió de la Jornada Mundial de Comunicacions Socials, demanava als seus comunicadors exercir la seva labor “de forma constructiva, rebutjant els prejudicis contra els altres” i seguint un model que “fomenti una cultura de la trobada que ajudi a mirar la realitat amb autèntica confiança”.