Plantegen fer arrecades, pins i pastissos de la peculiar estàtua de Benavent

ERC vol crear marxandatge de l'estàtua de Sant Joan

Imatge del Sant Joan
Imatge del Sant Joan | cedida
Redacció
30 d'agost del 2017
Actualitzat a les 18:03h
La polèmica que s'ha suscitat en els darrers dies entre els veïns de Benavent de Segrià i el bisbat de Lleida per la peculiar figura de Sant Joan, creada per un artista local i vetada per la diòcesi per motius estètics, pot donar-li fama al municipi. En aquest sentit, ERC planteja fer una proposta a l'equip de govern per promocionar aquesta figura i convertir-la en icona del municipi creant pins, arrecades i pastissos. El regidor Ferran Accensi assegura que ja sha parlat amb el pastisser del municipi, que crearia dolços amb la figura de Sant Joan. 

L'estàtua va ser encarregada pels veïns a l'escultor local Ramon Inglés i va ser vetada després per la diòcesi al·legant qüestions estètiques.

Tot i aquesta prohibició, els feligresos van impulsar una recollida de signatures i van tirar endavant amb el seu propòsit inicial de col·locar la figura a la fornícula de la façana de l'església, d'estil barroc. Ho van fer la nit del passat divendres, una actuació que no ha agradat al bisbat, que creu que els veïns no han actuat bé ja que no van avisar ni tan sols el capellà de la parròquia.