Amanida de carbassó amb formatge de cabra i salsa de tàperes

La recepta de la popular blocaire La Dolorss Mateu

per Redacció , 27 d'agost de 2017 a les 11:37 |
Amanida de carbassó i formatge de cabra i salsa de tàperes | Dolors Mateu
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amanida sense enciam i amb ingredients que casen a la perfecció, perfecta per suportar la calor.
 

Ingredients per a 4 persones:
2 carabassons petits

16 tomàquets cherry
200 gr. de formatge de cabra rodó

1 cullerada de tàperes
12-16 anxoves en oli
12 ous de guatlla
Sal,  Vinagre
Flor de cibulet

Per a la salsa:
2 cullerades de maionesa
2 cullerades de iogurt grec
1 rajolí de suc de pinya
1 cullerada de tàperes
pebre negre
 
Fer la salsa de tàperes, per a això barregeu en un bol la maionesa, el iogurt, el suc de pinya i les tàperes picades menudes, afegiu pebre negre al gust i reserveu a la nevera
 
Per l'amanida, amb un pelador o bé amb una mandolina talleu tires llargues i fines de carbassó prèviament despuntat i rentat. Poseu-les en un recipient amb sal i unes gotes de vinagre. Reserveu.
 
Poseu a bullir els ous de guatlla uns dos minuts, refredeu, peleu. Reserveu.
Treieu l'escorça blanca del formatge de cabra.
 
En el plat de servir poseu les tires de carbassó com a base, acompanyeules amb els tomàquets cirera partits per la meitat, el formatge trossejat grollerament amb els dits, les tàperes, les anxoves i els ous de guatlla partits en dos també amb els dits.
Repartiu flor de cibulet i amaniu amb la salsa de tàperes.
 
Celíacs: assegureu-vos bé que tots els ingredients siguin sense gluten. 
 
 
Blog de cuina de la dolorss

 

Participació