Els animals domèstics, permesos als busos de Lleida

Hauran d'estar degudament identificats i viatjar en cistelles de transport d'una mida màxima de 60x40x39 centímetres

Redacció
26 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:04h
Autobusos de Lleida
Autobusos de Lleida | La Paeria

Autobusos de Lleida. Foto: Paeria de Lleida


Els animals domèstics podran pujar als busos de Lleida a partir d'ara. L'Ajuntament ha modificat l'article 8 del reglament del servei de transport urbà de viatgers a la ciutat, que permetrà que les mascotes puguin accedir als autocars, això sí, complint una sèrie de requisits d'higiene i transport.

"Els animals hauran d'estar degudament identificats i, per la seva mida, han de poder ser transportats en cistelles de transport convenientment preparades i tancades, sempre sota la responsabilitat del portador, amb l'objectiu que no puguin embrutar ni incomodar els altres viatgers" s'explica des de l'Ajuntament.

Les mesures màximes d'aquestes cistelles seran 60x40x39 centímetres, i s'hauran de disposar a la zona central del bus, en l'espai dedicat a persones amb mobilitat reduïda o bicicletes. També podran anar sota els seients o a sobre del viatger si aquest va assegut.

La Paeria detalla que "no podran ocupar cap seient, ni passadissos, ni espais d'entrada o sortida de l'autobús. Els animals no podran, en cap cas, sortir parcial o totalment de les cistelles durant tot el trajecte".

En cas de necessitat, les persones amb mobilitat reduïda i les bicicletes tindran preferència en l'ús de l'espai central, havent-se de retirar la cistella de transport d'aquesta zona. El viatger que transporti l'animal serà el responsable dels danys que les cistelles de transport o l'animal puguin ocasionar. També es recorda que els "gossos pigall" ja poden pujar al transport urbà municipal.