La Sirollada proposa tres nits de revetlla per la Festa Major de Tardor

El col·lectiu planteja un nou model de festa, participativa i autogestionada

Membres del col·lectiu La Sirollada
Membres del col·lectiu La Sirollada | La Sirollada
Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a la 1:30h
​La plataforma La Sirollada de Lleida ha registrat tots els permísos corresponents a la Festa Major de Tardor pels dies 28, 29, 30 de setembre i 1 d'octubre.

L'entitat ho fa públicament després de la polèmica sorgida la passada Festa Major de Maig quan l'Ajuntament de Lleida a 10 dies de la festa, i amb el programa publicat, va decidir prohibir algunes de les activitats programades. En aquell moment, el col·lectiu va denunciar que La Paeria s'havia contradit amb els compromisos adquirits en les reunions prèvies.

A més, l'entitat considera que aquesta edició, l'Ajuntament de Lleida ha intensificat la burocratització de tots els permisos, obligant-los a fer molts més papers, deixant sense efecte les reunions de coordinació bilaterals amb la mateixa Regidora de Cultura, Montse Parra.

Per això, amb la presentació pública de la proposta de Festa Major Tardor 2017 per les entitats i persones de La Sirollada, l'objectiu és evitar situacions com les que es van viure la passada Festa Major, i amb previsió han fet arribar a l'Ajuntament de Lleida totes les seves sol·licituds. Entre les activitats destacades hi ha el tradicional Bingollada, l'Esbojarrada, el Campionat de Morcilla en honor a l'Àngel Ros i com a novetats principals s'afegeix un concert infantil de tarda, un monòleg i un pregó alternatiu d'inici.