Els Mossos confirmen que han abatut Younes Abouyaaqoub, l'autor de l'atemptat de Barcelona

Des de primera hora de la tarda hi ha un dispositiu policial en marxa a Subirats, a l'Alt Penedès, després de l'alerta d'una veïna | L'operació policial continua i s'està cercant una segona persona

Younes Abouyaaqoub
Younes Abouyaaqoub
Bernat Surroca / Sergi Santiago
21 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:51h
Els Mossos han abatut a Subirats (Alt Penedès) Younes Abouyaaqoub, considerat l'autor de l'atemptat de Barcelona en el qual va assassinar 14 persones i en va ferir 130 amb un atropellament massiu a la Rambla. Així ho ha confirmat els Mossos a través de Twitter. Els cossos policials han confirmat també que el dispositiu policial continua i que el terrorista abatut podria tenir un o més còmplices a la zona.
La crida a la ciutadania per trobar Abouyaaqoub ha estat efectiva. Ha estat precisament una veïna de la zona qui ha alertat els Mossos de la presència del presumpte atacant al municipi. Abans de ser abatut, Abouyaaqoub hauria cridat "Al·là és gran". Després d'un tiroteig, els Tedax s'han encarregat d'apropar-se al cos de l'abatut i identificar que, efectivament, era el jove de Ripoll considerat autor de l'atemptat de Barcelona. Les precaucions preses han estat màximes perquè podia portar adherit un cinturó d'explosius. Finalment, però, s'ha comprovat que el cinturó era fals, com els que duien altres membres de la cèl·lula terrorista.
Després de recórrer per la Rambla 600 metres atropellant vianants amb la furgoneta el passat dijous, Abouyaaqoub va escapar a peu travessant el mercat de la Boqueria, tal i com mostren les imatges difoses pels Mossos. Vestit en aquell moment amb un polo de ratlles horitzontals blaves i blanques va travessar la ciutat fins a la Zona Universitària. És allà on va apunyalar el veí de Vilafranca del Penedès Pau Pérez per robar-li el ser Ford Focus blanc i intentar fugir. A la Diagonal va prémer l'accelerador per fer cas omís d'un control dels Mossos. El vehicle el va abandonar finalment a l'alçada de l'edifici Walden de Sant Just Desvern i és a partir d'aquell moment que se li havia perdut la pista. Fins aquest dilluns a la tarda, quan ha estat localitzat a Subirats.