agricultura

​La Federació de Cooperatives també se suma al suport a la mobilització de Soses per la fruita dolça

Pagesos catalans i aragonesos preveuen tallar l'A-2 per protestar contra la greu crisi de mercat en fruita d'os que pateixen des de l'inici de la campanya

per Redacció , 17 d'agost de 2017 a les 11:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) també ha volgut mostrar el seu suport a la concentració que es farà demà divendres a Soses (Segrià) per part de productors de fruita dolça de Catalunya i Aragó afectats per la greu crisi de mercat que pateixen des de l'inici de la campanya en la fruita d'os.

La protesta preveu tallar l'autovia A-2 en aquest punt i ja ha rebut el suport de diversos sindicats agrícoles com Asaja i UP, i també el sector empresarial com Afrucat. La crisi del sector, motivada principalment pel veto rus que s'arrossega des de fa 4 anys, es deu al fet que hi ha una sobrecàrrega de producte a les càmeres frigorífiques, que s'ha devaluat, ja que es tracta de fruita d'os i no es pot conservar gaire temps, fet que ocasiona que el que s'està collint ara, de més qualitat, no pugui entrar i comercialitzar-se a un bon preu.


El cap de branca del sector de la fruita de la FCAC, Albert Capdevila, ha reiterat les peticions d'ampliació del contingent per préssec i nectarina de 40.000 tones amb caràcter d'urgència que ja ha estat traslladat a l'Administració catalana i estatal com també al mateix Comissari europeu d'agricultura. ''El mercat comunitari de fruita d'os es troba en una situació saturada i insostenible, en la qual els preus oferts estan molt allunyats del nivell necessari per cobrir els costos de producció i quan s'està produint un amuntegament de producte a les centrals. En moments com aquests el sector ha d'estar més unit que mai'', ha declarat Capdevila.

 

Participació