Els Bombers rescaten dues persones a Les i una a Lladurs aquest dimarts

En total han fet cinc rescats arreu de Catalunya, en els quals hi havia implicades sis persones

Un helicòpter dels Bombers en un rescat aquest diumenge
Un helicòpter dels Bombers en un rescat aquest diumenge | Bombers
Redacció
15 d'agost del 2017
Actualitzat a les 22:04h
Els Bombers de la Generalitat han efectuat cinc rescats al medi natural de Catalunya aquest dimarts en els quals s'han vist implicats un total de sis persones, ha informat el cos en un comunicat.

El primer ha començat quan, a les 12.47 hores, han estat alertats que un ciclista havia caigut per un desnivell de cinc metres a la zona de l'ermita de Sant Patllari, a Porqueres (Girona). Es tracta d'un home de 38 anys de Rubí (Barcelona) que ha estat rescatat amb una grua del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) del cos i que ha estat portat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en helicòpter.

A les 13.21 h han estat avisats que a Lladurs (Lleida) un excursionista havia quedat atrapat pels peus després que un company s'assegués en una roca que ha cedit prop del càmping la Comella. Hi han desplaçat dues dotacions -una aèria i una altra terrestre- per atendre'l.

L'home, de 24 anys i veí de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), ha estat traslladat a l'Hospital General de Manresa (Barcelona) pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A la Febró (Tarragona), una altra excursionista ha resultat ferida amb fractura de turmell quan s'ha accidentat en un camí cap a les 14 h, per la qual cosa els bombers l'han atès i el SEM l'ha portat a l'Hospital Sant Joan de Reus.

A les 17.45 hores un nou avís ha alertat els bombers que una escaladora s'havia ferit a Rupit i Pruit (Barcelona) quan feia una via a la zona del Pla de Fàbregues i una pedra s'ha desprès i ha impactat en el seu peu.

Una dotació aèria amb bombers del GRAE ha rescatat la dona i l'ha evacuada fins a Vic perquè sigui atesa en un centre sanitari.

Finalment, cap a les 18.00 h dues persones que feien una via ferrada a Les (Lleida) han arribat a un punt en què no podien avançar ni retrocedir i han hagut de ser rescatats per dues dotacions -una terrestre i una altra aèria- amb efectius dels Bombers de la Generalitat i dels Pompièrs d'Aran, encara que no han sofert ferides.