​Protagonisme pels «youtubers» a la Lan Party de Tàrrega

David Amorín, conegut com "DamKalloh", explica les claus per aconseguir 40.000 subscriptors en dos anys

El Taragan, el Lan Party de Tàrrega, ha arrencat aquest dissabte
El Taragan, el Lan Party de Tàrrega, ha arrencat aquest dissabte | @PlanningSegre
Redacció
12 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:51h
La cinquena Targalan, la Lan Party de Tàrrega, reuneix aquest cap de setmana la xifra rècord de 220 participants en el pavelló municipal d'Esports de la capital de l'Urgell, en una edició que té els youtubers com a protagonistes. L'esdeveniment atrau cada vegada més aficionats a la informàtica i els videojocs que juguen interconnectats i comparteixen continguts en xarxa durant 48 hores ininterrompudes, des de les cinc de la tarda d'aquest divendres fins a les cinc de demà diumenge.

Un dels principals atractius és la visita del youtuber de reus David Amorín, conegut com a "DamKalloh", convidat a la Targalan per explicar les claus per aconseguir 40.000 subscriptors en dos anys i vídeos que superen les 80.000 reproduccions. Amorín és un creador de continguts expert en jocs de cartes i destaca especialment com a jugador professional del videojoc Hearthstone. Responsable del canal La Taberna de Dam, ha aconseguit viure de la seva activitat a les plataformes de vídeo per Internet, com a assessor d'empreses tecnològiques i amb el disseny dels seus propis jocs.

La Targalan

La Targalan l'organitza l'associació Agrat i compta amb el suport de les regidories de Joventut i Esports de l'Ajuntament de Tàrrega i la col·laboració d'empreses targarines d'informàtica.

El 60% dels participants són repetidors i provenen de diferents punts de Catalunya i també de l'Estat espanyol com Madrid, Astúries i el País Basc . Els guanyadors dels tornejos es repartiran gairebé 4.000 euros en premis. Així, es disputen competicions del popular League of Legends, el clàssic Counter Strike o el referent HearthStone.

Les novetats d'enguany són l'Overwatch, joc competitiu de Blizzard, i el Rocket League, singular joc que combina futbol i automoció. A més, repeteixen els campionats de PS4 amb l'Street Fighter 5 i el FIFA 2017. La Lan Party de Tàrrega ofereix en aquesta edició la màxima velocitat de navegació gràcies a la instal·lació de la fibra òptica en els darrers anys.


Amorín oferirà una xerrada

El youtuber David Amorín oferirà aquest dissabte a la tarda una xerrada, gratuïta i oberta al públic en general, sobre les possibilitats que ofereix YouTube i altres plataformes per Internet. Aquest matí, però, ja ha assistit a la trobada i demà al matí oferirà sessions pràctiques.

La Targalan també programa activitats físiques en contrast amb el món virtual, per exemple, un concurs de llançament de discs durs, un campionat de ping-pong o modelatge artístic per crear figures de plastilina. També permet l'accés gratuït a les piscines municipals gràcies a l'acord assolit amb el Club Natació Tàrrega. Paral·lelament s'ofereix una exposició de consoles antigues a càrrec de Retroscroll amb peces de col·leccionista.

La Lan Party de Tàrrega té dues modalitats d'entrada: l'estàndard i la deluxe. L'estàndard té un preu de 25 euros i inclou la participació en tots els torneigs així com l'accés a les piscines municipals i a totes les activitats. La versió deluxe té un preu de 28 euros i inclou la samarreta commemorativa de la 5a edició de la Targalan.