Lleida acull el congrés Prognosfruit amb l'assistència de 300 professionals de tot el món

La trobada analitzarà el mercat mundial de la pera i presentarà en primícia les previsions de collita europees de poma i pera

Redacció
08 d'agost del 2017
La Llotja de la capital del Segrià acull el congrés més important sobre pera i poma
La Llotja de la capital del Segrià acull el congrés més important sobre pera i poma | ACN
La ciutat de Lleida acollirà els dies 9, 10 i 11 d'agost el congrés mundial més important de poma i pera, Prognosfruit, organitzat conjuntament per Afrucat i World Appe and Pear Association (WAPA) i que se celebrarà al palau de congressos La Llotja de la capital del Segrià.

En el congrés es presentaran en primícia les previsions de collita europees de poma i pera per a la campanya 2017 i s'analitzaran els mercats mundials en relació a aquestes varietats de fruita dolça. Prognosfruit 2017 comptarà amb 300 congressistes de tot el món i amb la presència dels principals experts internacionals del comerç de la fruita dolça de llavor així com dels analistes de tendències de mercat més prestigiosos, segons ha informat l'Associació Professional de la Fruita de Catalunya (Afrucat).

Prognosfruit 2017 debatrà les perspectives internacionals del mercat de la pera de la mà de Todd Fryhoter (Washington Apple Comission), Kevin Moffit (USA Pears), Nick Dicey (South African Apples and Pears) entre altres. També l'analista Helwig Schwartau i el director de Freshfel Philippe Binard participaran en el certamen.

El congrés tindrà lloc a la Llotja-Palau de Congressos i es complementarà amb una recepció presidida per les autoritats de Lleida al Turó Seu Vella, un sopar de Gala a les Bodegues de Raimat i dues visites tècniques opcionals, una al Fruitcentre i l'altra a la finca de pomeres de la Rasa de Sòria.