Aragó demanarà al setembre que la policia judicial s'endugui les obres de Sixena de Lleida

La jutgessa d'Osca sentencia que l'agost no és un mes hàbil per seguir amb el litigi

Imatge del monestir de Sixena
Imatge del monestir de Sixena | Europa Press
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 23:55h
El Govern d'Aragó tornarà a sol·licitar al setembre al Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 d'Osca que autoritzi l'entrada de tècnics de Patrimoni auxiliats de les forces de seguretat al Museu de Lleida per recuperar les 44 peces del ReIal Monestir de Sixena.

El jutjat ha comunicat aquest divendres a l'Executiu que ha desestimat la seva petició que l'agost sigui mes hàbil, sol·licitud que s'havia fet davant els reiterats incompliments de la Generalitat i per no demorar més la tornada dels béns.

Cal respectar el que la jutgessa diu perquè nosaltres sí respectem les actuacions. Quan torni a ser període hàbil, tornarem a demanar a la jutgessa que fixi el dia en el qual podem anar a recuperar les peces amb les forces públiques", ha explicat el director general de Cultura i Patrimoni, Nacho Escuín.

Escuín ha ressaltat que Aragó, com ha fet sempre, ha complert amb la seva part; s'ha rehabilitat el monestir i el dia 31 de juliol va haver-hi un equip de tècnics de Patrimoni i dels museus d'Osca i Saragossa esperant a Sixena fins a les 22:00 per si es produïa el trasllat.