El Parador de Lleida obrirà el dia 10 amb el 90% d'ocupació per agost i setembre

L'Ajuntament forma el personal de l'equipament hoteler perquè pugui fer promoció turística de la ciutat

L'alcalde accidental de Lleida, Rafel Peris (esquerre), assegut al costat del director del Parador de Lleida, Miquel Lopez
L'alcalde accidental de Lleida, Rafel Peris (esquerre), assegut al costat del director del Parador de Lleida, Miquel Lopez | ACN
Redacció
04 d'agost del 2017
El Parador de Lleida obrirà el dia 10 amb un 90% d'ocupació per agost i setembre, segons la Paeria

El Parador de Lleida obrirà portes dijous que ve, dia 10 d'agost, amb un 90% d'ocupació per aquest mateix mes i el setembre, segons la Paeria, que assegura que hi ha a hores d'ara 2.272 reserves confirmades. L'Ajuntament, a través de Turisme de Lleida, està formant el personal de l'equipament hoteler perquè pugui fer promoció turística de la ciutat entre els clients. El tinent d'alcalde de Promoció de la ciutat i alcalde accidental, Rafel Peris, s'ha reunit aquest divendres amb el director del Parador de Lleida, Miquel López, per acabar de tancar les diverses col·laboracions que es porten a terme entre les dues parts.

Segons informa la Paeria, el personal d'atenció al públic i recepció ha realitzat jornades formatives dirigides per tècnics de Turisme de Lleida que han servit perquè el personal del Parador de Lleida vagi incrementant el seu coneixement dels valors turístics de la ciutat sigui en clau patrimonial o enogastronòmica com també en termes de turisme de natura i oportunitats de turisme de negocis.

A partir del dia 10 d'agost, i amb una ocupació del Parador de Lleida del 90%, la Seu Vella, el Castell de Gardeny, el Dipòsit de l'Aigua, les visites guiades a la Lleida Secreta, els Camps Elisis, la canalització del riu Segre, el Museu de Lleida o el futur Museu Morera formaran part d'aquest gruix d'informació de la ciutat que es presentarà als gairebé 5000 turistes, clients de paradores, que passaran per la ciutat de Lleida en els pròxims dos mesos.

El director del Parador de Lleida, Miquel López, ha explicat que s'està treballant en paquets de promoció turística que s'oferiran als clients perquè puguin convertir la seva visita a Lleida en una "tast d'experiències diverses: des de la riquesa patrimonial i cultural que conserva la ciutat, fins al desplegament de turisme de natura i sostenibilitat que també es presenten com a particularitat de Lleida i el seu entorn". López ha posat en relleu que "es vincularà l'estada al Parador de Lleida amb les festes més rellevants que es realitzen a la ciutat de Lleida com ara la Fira de Titelles, la batalla de Moros i Cristians o el mateix Aplec del Caragol". A més, es treballa intensament en les visites i experiències a l'Horta de Lleida per tal de fer promoció gastronòmica i enològica de Lleida atès que aquest és un punt clau en les preferències del perfil de client de Paradores.

Per la seva banda, l'alcalde accidental, Rafel Peris, ha volgut remarcar la importància del fet que el Parador de Lleida "ja estigui portant a la ciutat gairebé 5.000 persones en els pròxims dos mesos, perquè cada turista de paradores representarà un nou repte de promoció de la ciutat i caldrà, per tant, esmerçar tots els esforços possibles en donar la millor acollida a aquestes persones que seran, sense cap mena de dubte, font de noves oportunitats". Peris ha insistit en què el Parador de Lleida és un equipament que "consolida la ciutat en el mapa de promoció turística i ens dona una força específica de cara a la revitalització de tot l'entorn de l'antic convent del Roser i, per extensió, de tots els espais turístics, però també comercials, de la ciutat de Lleida".

10 d''agost: el Parador de Lleida obre portes

El pròxim 10 d'agost obre portes el Parador de Lleida i, segons ha explicat López, s'obrirà al migdia i ja es podrà dinar amb una oferta gastronòmica de les Terres de Lleida, amb producte de proximitat i de km 0 al restaurant L'Aplec. Cal recordar que l'equipament compta amb dos restaurants: un situat a l'antic convent de Sant Domènech –que s'obrirà a partir del 15 de setembre, serà un restaurant Marmitia, on se serveixen especialitats de Lleida on pren protagonisme el producte de proximitat- i el restaurant L'Aplec, a més d'una cafeteria –que s'anomenarà el Claustre- on se serviran racions i menú executiu.

Segons dades de Paradores, la mitjana d'estada dels seus clients als paradors és de 3 dies i 2 nits. Es descriu un client de nivell econòmic mig alt que es mou per les ciutats que visita i que aposta per un turisme clarament experiencial i, també, enogastronòmic. El cas de Lleida no és diferent i el perfil és client de Paradores i persones d'empresa, que també sol·liciten alguna de les sales amb què compta l'edifici per fer reunions, amb una capacitat màxima de 80 persones.

Mitjançant l'acord amb Turisme de Lleida, els clients del Parador de Lleida podran gaudir de paquets turístics i entrades per visitar els principals monuments de la ciutat, així com descobrir i participar en experiències diferents, com són les sortides a l'Horta de Lleida.

L'Ajuntament destaca que les prop de 2.300 reserves al Parador de Lleida s'han fet en l'última setmana a través del web de Paradores. En aquest sentit, el director de l'equipament ha explicat que ara s'ha obert també la reserva per correu electrònic, a través del qual ja s'han rebut més de 200 peticions que estan pendents de gestionar per la central de reserves.