urbanisme

S'inicien les obres per millorar la connexió del Centre Històric de Lleida amb el Turó de la Seu Vella

El termini d'execució és de 4 mesos i el pressupost supera els 366.000 euros

per Redacció , 4 d'agost de 2017 a les 14:01 |
El regidor Fèlix Larrosa i el responsable dels treballs al carrer Monterrey mirant un plànol | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana han començat les obres per millorar la connexió del Centre Històric de Lleida amb el Turó de la Seu Vella al carrer Monterrey i la pujada a la Porta del Lleó. Es tracta d'uns treballs per facilitar la mobilitat de vianants i vehicles i inclou l'adequació d'un nou accés al turó des del carrer Sant Martí, en concret des de la glorieta Baltasar Gracián. També es faran millores paisatgístiques amb noves zones enjardinades i es restaurarà l'escultura d'homenatge a Enric Granados. El termini d'execució és de 4 mesos i el pressupost supera els 366.000 euros. L'actuació està inclosa al Pla de Barris del Centre Històric.

Els treballs han obligat a tallar el carrer Monterrey i també les escales d'accés a la porta del Lleó. Unes inconveniències per les quals el tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha demanat "comprensió" a veïns i usuaris. Larrosa ha recordat que, a més, les obres coincidiran amb esdeveniments que s'organitzen a la zona com la Diada de l'11 de Setembre o actes de les Festes de la Tardor.


L'actuació contempla la renovació del ferm i l'ampliació de les voreres tant al carrer Monterrey com a la pujada a la porta del Lleó, on desapareixeran les places d'aparcament. D'altra banda, la cruïlla de Sant Martí amb Monterrey i la pujada a la porta del Lleó s'eixamplarà per la part del jardí per facilitar la maniobra de gir dels autobusos.

També s'ha inclòs en aquest projecte la construcció d'un nou accés de vianants entre el carrer Sant Martí, de l'Orfeó i Monterrey fins a la ronda perimetral del Parc del Turó que envolta les muralles fins connectar amb el parc de Santa Cecília. Aquest camí comporta l'obertura d'un pas amb escales i murets sobre el revolt del carrer Monterrey amb la Ronda de Sant Martí, obrint-se pas sobre l'espai boscós amb una rampa fins a la ronda actual sota muralla.


El projecte inclou la distribució de diferents jardineres així com l'enjardinament del mur del carrer Monterrey i de l'Orfeó amb espècies destinades a despenjar-se sobre el mur cap al carrer de l'Orfeó, i altres espècies destinades a enfilar-se sobre la barana i constituir un element vegetal continu del carrer Monterrey. En total es preveu la plantació de 1386 unitats de planta arbustiva en el conjunt de l'àmbit.

El que fa al monument a Enric Granados es netejarà i restaurarà i es preveu la retirada del vas de la font que està fora de servei i que, segons l'Àrea de Patrimoni, no té un valor històric ni tampoc escultòric. Aquest espai es completarà amb la incorporació d'un parterre arbustiu i floral al peu del monument d'Enric Granados.

 

Participació