Controlat l'incendi a Vallbona de les Monges que ha cremat unes 15 hectàrees

Hi ha nou dotacions dels Bombers treballant en tasques d'extinció del foc

Incendi de Vallbona de les Monges
Incendi de Vallbona de les Monges | @bomberscat
Redacció
02 d'agost del 2017
Actualitzat a les 20:27h
Els Bombers de la Generalitat ha aconseguit controlar l'incendi forestal que s'ha declarat a Vallbona de les Monges i  Rocallaura, a l'Urgell, aquesta tarda. Cap a les 13.50 hores han rebut l'avís que hi havia un foc que afectava vegetació agrícola i poc després ha agafat vegetació forestal a l’altura del quilòmetre 9 de la carretera LV-2335 a Vallbona de les Monges.
 
A hores d’ara, hi ha nou dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat que estan treballant en tasques d'extinció del foc. Les aèries han abandonat la zona cap a quarts de vuit. Hi han treballat fins a 26 dotacions, 16 terrestres i 10 aèries. 
 
Segons les darreres informacions, els bombers haurien controlat ja el foc, que havia avançat cap a una zona de conreus i pel flanc dret cap a la zona cremada l’any passat en l’incendi de Rocallaura, on van cremar unes 800 hectàrees. Segons les dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals el foc hauria afectat, fins ara, unes 15 hectàrees.
 
A més dels Bombers, també s’hi han desplaçat efectius del cos d’Agents Rurals, vehicles de les ADF (Agrupació de Defensa Forestal) i tres patrulles dels Mossos d’Esquadra.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha informat de l’incendi als alcaldes de la comarca de l’Urgell i també de la Conca de Barberà que poden veure el fum de l’incendi. Per la seva banda, el telèfon d’emergències ha rebut un total de 43 trucades de ciutadans alertant d’aquest foc.