El jutge disposa que s'ha d'esperar al termini fixat per a la devolució dels béns de Sixena

Rebutja que els tècnics d'Aragó entrin al museu de Lleida a confiscar les 44 peces

Redacció
30 de juliol del 2017
Actualitzat a les 3:42h
Imatge de la plataforma defensat la unitat de la col·lecció
Imatge de la plataforma defensat la unitat de la col·lecció | ACN
El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d'Osca ha considerat que cal esperar a què transcorri el dia 31 de juliol, termini que té la Generalitat per a la devolució de les 44 peces del Monestir de Sixena, desestimant d'aquesta manera la petició del Govern d'Aragó de permetre l'entrada al Museu de Lleida dels seus tècnics, auxiliats per la Brigada de Patrimoni Històric de la Policia Nacional, perquè es confisquin aquests béns.

​La jutgessa María del Carmen Aznar, fonamenta en el seu acte, que la Constitució atribueix als jutges i tribunals "la funció d'executar el jutjat, imposa el deure compliment de les resolucions judicials i el de col·laboració en la seva execució i reconeix els qui imploren la protecció judicial dels seus drets i interessos legítims, el dret a l'execució de tals resolucions judicials".

Així mateix, indica que "el Tribunal Constitucional ha declarat reiteradament que l'execució de les sentències constitueix una part integrant del dret fonamental a la tutela judicial efectiva del nostre ordenament". Afegeix que "si no s'executessin les sentències en els seus propis termes, les decisions judicials i drets que s'hi reconeixen no serien mes que declaracions d'intencions sense abast pràctic ni cap efectivitat".

Disposa que la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció d'Osca que "procedeix esperar al fet que transcorri el dia 31 de juliol del 2017 i, si escau, continuarà l'execució conforme al dret", disposa la titular del Jutjat.

No obstant això, en l'acte es requereix a la Generalitat de Catalunya perquè "identifiqui, en el termini d'una audiència, el lloc on es troben els 44 béns objecte d'execució".