El Festival Internacional de Música de Cervera tanca amb un 95% d'ocupació

Els alumnes del curs que s'organitza de forma paral·lela també marxen amb gran satisfacció i n'hi ha que ja han reservat plaça per l'any que ve

Participants del festival de Cervera
Participants del festival de Cervera | Jordi Prat
Redacció
29 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:08h
El Festival Internacional de Música de Cervera tanca aquest dissabte a la nit la 37a edició amb un 95% d'ocupació als 14 concerts programats des del cap de setmana passat. Paral·lelament, també acaba amb una alta satisfacció dels participants el curs que ha reunit més de 270 alumnes a la capital de la Segarra.

El de Cervera es considera el curs d'estiu de música clàssica més rellevant de Catalunya i aquest any ha atret estudiants de diversos països europeus, la Xina, el Japó o els Estats Units. Les classes magistrals amb professors especialistes tenen molt d'èxit i hi ha alumnes que ja han demanat repetir i que els guardin plaça per l'any que ve, segons ha explicat la codirectora de la Càtedra Emili Pujol, Estefania Balcells. Precisament els alumnes del curs faran el concert de cloenda del festival que també ha programat les actuacions de l'orquestra simfònica Julià Carbonell o dels Blaumut, entre d'altres.
Segons els organitzadors, els tres grans eixos que conformen Càtedra Cervera Emili Pujol tornen a superar amb èxit una edició més. El Festival Internacional, el Curs de Música i la Fira de Lutiers conviuen al llarg d'una setmana sencera omplint de música la ciutat amb els aforaments pràcticament complets en tots els apartats.

El Festival Internacional de Música supera el 95% d'ocupació de l'aforament disponible

Tal com va passar el 2016, el Festival de Música revalida la tendència a l'alça i torna a superar el 95% d'ocupació de les localitats posades a disposició del públic en els 7 concerts programats, alguns dels quals han exhaurit l'aforament. Unes xifres que, pels organitzadors, tornen a demostrar la bona salut i la satisfactòria acollida del festival. Igualment, el Vila-Closa, l'extensió del Festival en concerts de petit format al centre històric, també ha aconseguit captivar el públic omplint les 7 actuacions que s'han dut a terme.

Els alumnes del Curs de Música, protagonistes de la cloenda del Festival

Aquest dissabte té lloc l'últim concert del certamen i es preveu que, un cop més, l'assistència sigui massiva. El Festival es vesteix de llarg per veure l'evolució dels alumnes del Curs de Música que tindran el protagonisme absolut en aquesta última jornada. Tant l'Orquestra Jove com l'Orquestra del Curs estaran dirigides per Manel Valdivieso i interpretaran obres de Bizet, Wagner, Shostakovitch, Guzman (en homenatge a la seva figura molt vinculada al Conservatori de Cervera), Rimsky-korsakov i Toldrà.