La Paeria aprova el nou Parc de les Arts, que serà tot de titularitat pública

La moció aprovada insta a iniciar d'un procés, amb la participació de la ciutadania, per definir el disseny de la urbanització del solar que inclogui zones verdes i de lleure i equipaments públics pel barri i la ciutat

Els membres de la plataforma El Parc és Nostre
Els membres de la plataforma El Parc és Nostre | Àlvar Llobet
Redacció
29 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:48h
La Paeria ha donat llum verda a la moció que ha presentat a darrera hora l'equip de govern per tal de reformular el plec de clàusules administratives i tècniques del projecte del Parc de les Arts per tal que el solar d'Alcalde Pujol on està previst sigui totalment públic. A canvi, la Paeria oferirà a l'operador privat que assumeixi les despeses de la urbanització del parc –que se situaran entorn dels 1,2 milions d'euros- uns terrenys situats fora de l'àmbit del Joc de la Bola per a la construcció de l'equipament privat previst –que segons els veïns podria ser una clínica-.

Així mateix, la moció aprovada insta a iniciar d'un procés, amb la participació de la ciutadania, per definir el disseny de la urbanització del solar que inclogui zones verdes i de lleure i equipaments públics pel barri i la ciutat. La moció serà registrada com a al·legació en el tràmit d'informació pública del plec de condicions.

La proposta ha incorporat una esmena del PP la qual explicita que la resolució de les al·legacions haurà de ser analitzada i votada per la comissió informativa de Polítiques de la gestió, i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat, i no directament per la Junta de govern. En aquest sentit, l'alcalde Àngel Ros ha garantit que la Junta de govern respectarà la decisió que prengui la comissió. Finalment, el text –amb l'esmena popular- ha prosperat gràcies els suport del PSC, Cs i PP, mentre la resta de grups hi ha votat en contra.

Sobre el Parc de les Arts, la Plataforma veïnal El Parc és Nostre ha acabat retirant la moció que havia presentat exigint la reiterada del projecte i del plec de clàusules, en veure que no seria aprovada. Una quarantena de membres de la plataforma han assistit al Ple per expressar el seu rebuig al projecte inicial de la Paeria, que preveia destinar a usos privats 6.000 dels 17.000 metres quadrats del solar. El Comú, ERC i CiU han demanat a l'equip de govern que retirés la seva moció de la mateixa manera que ha fet la plataforma, així com el plec de condicions, mentre des de la Crida-CUP han reclamat la retirada del projecte del Parc de les Arts per tal que no comporti la privatització d'un espai públic