La Pyrenees Stage Run duplica els inscrits amb corredors d’arreu del món

La segona edició d'aquesta gran cursa per etapes al Pirineu (230 km 15.000 m+), se celebrarà del 3 al 9 de setembre i ja compta amb una cinquantena de corredors inscrits | El projecte SUMMIT d’Emma Roca avaluarà l’estat físic dels corredors al llarg d’una prova | Els participants podran comptar amb les xerrades d’Albert Carreré i d’Àstrid Barqué

La PSR 2016 la va guanyar la parella formada per Pere Aurell i Ragna Debats
La PSR 2016 la va guanyar la parella formada per Pere Aurell i Ragna Debats | Josep Maria Montaner.
Redacció
29 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:29h


Darrers dies per a la inscripció a la 2a edició de la Pyrenees Stage Run, quan només falta un mes per al tret de sortida d’aquesta prova que vol consolidar el projecte al Pirineu i que ja compta amb un 50% d’inscrits estrangers, entre els quals hi ha suecs, holandesos, austríacs, belgues, alemanys, polonesos o canadencs.

Enguany, a banda del projecte SUMMIT d’Emma Roca, que avaluarà l’estat físic dels corredors al llarg d’una prova per etapes, els participants podran comptar amb les xerrades d’Albert Carrere de la Cínica del Corredor i d’Àstrid Barqué de Vitampleni.

L’organització donarà la benvinguda als corredors el dissabte 2 de setembre, a Ribes de Freser, on Albert Carreré, el fisioterapeuta de Pere Aurell i Ragna Debats —vencedors de la cursa l'any passat— impartirà una conferència a tots els participants sobre la importància d’escollir un bon calçat per a competir, ja que això determinarà les possibilitats de lesió en un futur.

L’endemà, diumenge 3 de setembre, serà l’Àstrid Barqué, de Vitampleni, qui explicarà als corredors les millors pautes nutricionals per afrontar una cursa tan dura com la PSR. Una xerrada que tant pot ser aplicada a les curses per etapes com a una cursa d’ultra distància.

Tots aquests consells segur que ajudaran als corredors a afrontar de la millor forma possible els 230 km i 15.000 m de desnivell positiu de la cursa, i arribar en bones condicions a la meta de Salardú set dies després. I per complementar-ho, la cursa tindrà el segell Vitamsport, que garanteix uns avituallaments equilibrats i d’acord amb el perfil de la cursa.

La Pyrenees Stage Run demostra així que continua el seu creixement i treballa en diversos fronts per a demostrar que a part dels grans recorreguts i dels paisatges que ofereix el Pirineu, l’aventura no s’acaba quan es creua la meta sinó que cada moment fa que sigui una experiència de cap a peus.

Cal recordar que l’edició de la PSR que es va disputar el setembre de 2016 va obtenur un valor de 5 punts de part de l’Associació Internacional de Trail Running (ITRA); per la qual cosa aquells que siguin “finishers” de la PSR 2017 podran comptar amb aquests punts en cas de voler participar a l’UTMB (Ultra Trail Mont-Blank), que se celebrarà del 28 d'agost al 3 de setembre i que ja compta amb la inscricpió de corredors de la talla de Kilian Jornet, Núria Picas o Pau Capell.

Una aventura inoblidable

La Pyrenees Stage Run, amb un esperit semblant al de la la Transalpine-Run, és una cursa de 7 etapes, que s'inicia a Ribes de Freser i acaba a Salardú amb dues etapes en territori Andorrà, que pretén oferir la possibilitat de travessar un sector dels Pirineu seguint el clàssic GR11 i passant per uns paratges inoblidables. Els punts de sortida i arribada (en parelles o equips de tres, novetat d'enguany) seran a Salardú, Espot, Tavascan, Arinsal, Encamp, Puigcerdà, Queralbs i Ribes de Freser, amb que es recorre el Pirineu per la Vall d’Aran, Andorra, el Pallars Sobirà, la Cerdanya i el Ripollès.
 

Les etapes de la cursa d'enguany. Foto: PSR.