El PDECat presenta al·legacions a l'expedient de ruïna del departament de Santa Cecília del cementiri

Considera que la possibilitat que pugui ser designat Bé Cultural d'Interès Local obliga a aturar les actuacions i a valorar si cal preservar totes les estructures del segle XIX que conformen una unitat

Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:45h
Imatge del departament de Santa Cecília
Imatge del departament de Santa Cecília | PDECat
El grup municipal del PDECat ha presentat al·legacions a l'expedient de ruïna parcial del departament de Santa Cecília del cementiri municipal per aconseguir preservar aquest espai pel seu interès històric, artístic i arquitectònic. En concret s'han presentat set al·legacions dins del termini que expirava el passat 26 de juliol, després de l'allargament del termini com a conseqüència de la moció presentada per la plataforma Memoràndum al ple del mes de maig.

Un dels aspectes en que es fa incís és que el departament de Santa Cecília figura en l'esborrany presentat per la regidoria de Gestió i Promoció de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat per ser designat Bé Cultural d'Interès Local.

Si fos així, la formació considera que les edificacions dels nínxols també haurien de formar part d'aquesta declaració. La regidora Cristina Simó explica que "aquesta possible consideració com a Bé Cultural d'Interès Local canvia radicalment la situació perquè tots els elements conformen una unitat arquitectònica indissoluble". En aquest sentit, es demana que s'aturin les actuacions fins que el Catàleg de Béns protegits de Lleida no sigui definitiu "per no desvirtuar el conjunt amb una construcció nova de formigó en lloc de les estructures del segle XIX".

A les al·legacions també s'argumenta que cal mantenir el patrimoni rebut de les generacions que ens han precedit i deixar-lo en les millors condicions possibles per a les futures, al mateix temps que s'adverteix de la necessitat de començar a buscar espais alternatius per a una possible ampliació del cementiri en els propers 25 anys.

Pel que fa a l'informe pericial dels serveis tècnic de la Paeria que indica que la reparació del departament de Santa Cecília tindria un cost de reparació que supera en un 50% el valor de construcció d'una nova estructura, el PDECat demana que s'aportin diversos pressupostos d'empreses especialitzades per aclarir sense dubtes aquest aspecte.