Lloguers

La Paeria posa a lloguer social vuit habitatges que eren del Banc Mare Nostrum

L'EMU de l'Ajuntament de Lleida gestiona actualment 529 habitatges a la ciutat

per Redacció , 26 de juliol de 2017 a les 16:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida ha aconseguit recentment que el Banc Mare Nostrum cedeixi vuit habitatges al Programa de Mediació per al Lloguer Social de Lleida, gestionat per l'Oficina Local d'Habitatge de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU). Els habitatges es destinaran a famílies que, sense estar tècnicament en situació de vulnerabilitat o exclusió social, tenen dificultats per accedir a un lloguer a preu de mercat. Els habitatges, ubicats als carrers Riu Ebre, Bovà, Roger de Llúria, Reus, Templers, Music Vivaldi, Verge de la Salut i Hostal de la Bordeta, tindran un lloguer assequible de 240 euros mensuals i tenen entre tres i quatre dormitoris. Després la incorporació d'aquests vuit, l'EMU gestiona actualment 529 habitatges a la capital del Segrià.
El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, Fèlix Larrosa, ha agraït al banc la seva voluntat de col·laboració amb la Paeria i ha destacat que tots aquests habitatges es posen a disposició de la Borsa d'Habitatge amb finalitats socials que gestiona l'Ajuntament de Lleida a través de l'Empresa Municipal d'Urbanisme. "Incidim directament sobre la política d'habitatge adreçada, especialment, a tots aquells que més ho necessiten", ha remarcat el regidor.

El programa de mediació per al lloguer social gestionant per l'Oficina Local d'Habitatge gestiona dels arrendaments d'una borsa d'habitatges cedits per particulars o bancs destinats a polítiques socials d'habitatge. L'EMU actua com a intermediària entre els propietaris i els llogaters; els acompanya durant la relació arrendatària; vetlla pel cobrament i bon ús dels habitatges i busca el lloguer més adequat per a cada unitat de convivència que sol·licita l'habitatge. Dels 529 habitatges que a data d'avui gestiona l'EMU, 268 formen part de la borsa adscrita al Programa de Mediació per al Lloguer Social.


En l'àmbit de d'habitatge, la Paeria ha realitzat durant els anys 2016 i 2017 diversos acords de cessió o compra de pisos amb entitats bancàries. Actualment, més de 2.000 persones es beneficien d'habitatge social municipal a la ciutat de Lleida. Cal recordar que totes les persones que deixen el seu pis a la Borsa d'Habitatge de l'Ajuntament de Lleida tenen una bonificació del 50% en l'IBI.

 

Participació