Tres equipaments de Sort reben la llum de connexions il·legals

L'equip de govern assegura que en els propers mesos tindrà la situació regularitzada

25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:22h
El Museu de les Papallones, a Pujalt
El Museu de les Papallones, a Pujalt | Museu
El Museu de les Papallones, el Poliesportiu i la piscina de Sort i l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà reben la llum de connexions il·legals a la xarxa elèctrica. Durant el ple municipal celebrat la setmana passada, l'equip de govern va avançar que està treballant per regularitzar el subministrament. 

L'alcalde, Raimon Monterde, va assegurar que hi ha un projecte perquè "no només la piscina tingui un comptador, sinó perquè s'instal·li un altre al poliesportiu". "S'han de valorar el cost econòmic de cada actuació i, a partir d'aquí, anirem solucionant cada problema elèctric". Monterde va respondre així la pregunta del grup PDeCAT, a l'oposició, sobre el subministrament elèctric de la piscina, inaugurada aquest juny


El primer tinent d'alcalde, Baldo Farré, ha explicat a Pallars Digital que quan l'equip de govern va entrar a l'Ajuntament es va trobar amb una situació "més que il·legal i irregular" i que des del primer dia van parlar amb Endesa per regularitzar-ho. És per això que Farré es mostra "molt tranquil" i assegura que "en tres o quatre mesos" estarà tot resolt. A més, Farré ha lamentat que l'equip de govern anterior "no hagi fet res per regularitzar el problema i que ara s'hagi instrumentalitzat una situació com aquesta en un ple municipal". 

El Museu de les Papallones no te instal·lat cap comptador per registrar el consum perquè està connectat directament a la xarxa d'enllumenat públic. L'Ajuntament ha pagat 11.000 euros a Endesa pel consum estimat durant els dos anys anteriors. De la seva banda, el poliesportiu té un comptador d'obra provisional, instal·lat durant la construcció fa més de vint anys.

Al mateix temps, la piscina està connectada a la xarxa elèctrica del poliesportiu. Segons Farré, en el moment de la construcció de la piscina es va considerar oportú perquè comparteix instal·lacions amb el poliesportiu. 

En aquest sentit, el portaveu del PDeCat i exalcalde, Llàtzer Sibís, ha assegurat que no li consta que l'Ajuntament estigués redactant el projecte i que no regularitzar la situació pot comprortar "un problema molt greu perquè si passés algun accident l'assegurança no se'n faria càrrec". Sibís ha reconegut que durant la seva etapa com a alcalde va demanar un comptador definitiu per al poliesportiu però que la normativa havia canviat i ajustar-se a la nova regulació suposava una inversió molt elevada.