El canal GOL emetrà «Les clavegueres d'Interior» per a tot Espanya

El documental de Mediapro posa llum a l'escàndol de l'"operació Catalunya" i de la guerra bruta de l'Estat | La decisió es pren després de l'èxit que ha tingut l'emissió en canals com TV3, que el reemet aquest dissabte al vespre

Redacció
22 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:42h
Imatge del documental ''Les clavegueres d'Interior''
Imatge del documental ''Les clavegueres d'Interior'' | ''Les clavegueres d'Interior''
El canal GOL emetrà per primer cop per a tot l'Estat i gratuïtament el documental Les clavegueres d'Interior, una decisió que s'ha pres una vegada s'ha comprovat l'èxit que va tenir la seva emissió al programa Sense Ficció de TV3, així com en altres cadenes com EiTB o IB3. L'emissió es farà dilluns a les 22.00 hores, en horari de màxima audiència. Abans, però, aquest mateix dissabte Tv3 reemetrà el documental a les 21.45 hores.

El documental no s'havia emès en cap cadena d'àmbit estatal, però els bons registres i l'interès que ha aixecat allà on s'ha emès ha fet que la cadena hagi fet una passa endavant. De fet, es pot veure de manera gratuïta a través de YouTube:


A Catalunya, l'audiència del documental va ser espectacular: 772.000 espectadors i un 30,1% del share el van convertir en el programa més vist a Catalunya. L'etiqueta #CloacasInteriorTV3 va ser trending topic mundial. Tanmateix, mentre s'emetia el programa va haver problemes per veure'l a través de la web de TV3. La raó és que els drets d'emissió eren només per al territori català i moltes de les empreses proveïdores d'ADSL o fibra són de Madrid i això "enganya" el servidor, que es pensa que l'usuari no és a Catalunya. Amb el vídeo penjat a internet, aquest problema desapareix. 

El documental dibuixa, a través de testimonis, àudios i documents, l'esquema de l'"operació Catalunya", que consisteix en l'intent del ministeri de l'Interior de frenar l'independentisme destapant o fabricant casos de corrupció de polítics catalans a través d'alguns alts càrrecs de la Policia Nacional.

Què en sabem, què no i qui són els protagonistes de la guerra bruta

Les clavegueres d'Interior teixeix un relat que pot servir de complement al qual va recollir el programa Salvados amb l'entrevista a l'excomissari José Villarejo i a tot el que s'ha anat sabent a través dels mitjans de comunicació i de les comissions d'investigació al Parlament i al Congrés. El documental va una mica més enllà, i posa l'escàndol al centre del debat. Malgrat tot, encara queden moltes preguntes obertes: fins on arriba aquesta operació d'Estat? Quin és el paper del president del govern espanyol, Mariano Rajoy? Quan va començar?