Les pomes «Bio Lord» arriben al Pallars Sobirà

La cooperativa compta amb dos productors de la comarca que cultiven les pomes a més de 700 metres d'alçada

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Totes les pomes de la marca estan cultivades a més de 700 metres d'alçada
Totes les pomes de la marca estan cultivades a més de 700 metres d'alçada | Arada Coop
L'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà ha acollit aquest dijous la presentació de Biolord Coop, un projecte que reivindica la pagesia com a valor fonamental de l'economia local, amb el cultiu de la poma ecològica d'alta qualitat com a eix principal. Al Pallars Sobirà hi ha dos productors d'aquesta marca de pomes. 

Engegat per l'Associació Arada, es tracta d'un dels projectes anomenats Singulars de les línies d'Aracoop, del programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per l'impuls de l'economia social i cooperativa.

A l'acte hi ha participat el tècnic de l'àrea de Medi Ambient, Josep Lluís Piqué, la productora de Biolord Pallars Dolors Rosés, el membre del Viver de Fruiters del Pallars Sobirà Job Roig i la sòcia treballadora de l'Arada, Marina Vilaseca. L'acte va acabar amb la visita al camp de cultiu de pomes d'Escós, al municipi de Soriguera. 

Una de les característiques de la marca és que totes les pomes estan cultivades a més de 700 metres d'alçada. La iniciativa va nèixer a finals del 2012 de la mà d'un grup de propietaris de la Vall de Lord, al Solsonès, i actualment compten amb una quinzena de socis d'aquesta comarca, de la Cerdanya i del Pallars Sobirà. En conjunt disposen de 17 hectàrees de cultiu.