Àngel Ros posa el Parador Nacional del Roser com a exemple de col·laboració entre governs

L'alcalde de Lleida assegura que el nou espai permetrà augmentar l'"atractiu turístic" de la ciutat

Rajoy ha inaugurat el Parador Nacional
Rajoy ha inaugurat el Parador Nacional | Àlvar Llobet
Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:51h
L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha agraït al president del Govern, Mariano Rajoy, "apostar fort pel turisme de Lleida" a través del Parador Nacional que s'ha inaugurat aquest dijous. En un discurs després de visitar les instal·lacions, ha destacat que aquest parador és un exemple dels fruits que dóna la "col·laboració" entre administracions, ja que l'Ajuntament i el Govern d'Espanya han treballat junts perquè hagi pogut veure la llum.

També ha destacat que aquesta col·laboració es produeix en altres àmbits de Lleida, com per exemple a la Seu Vella, on la Generalitat i l'Estat col·laboren amb el consistori en diverses remodelacions perquè aconsegueixi l'objectiu de ser declarada patrimoni mundial de la Unesco.

Ros també ha assenyalat el paper fonamental que ha jugat la marca Paradors perquè s'hagi pogut realitzar un a Lleida, el vuitè a Catalunya i el número 96 a Espanya, i ha conclòs que entre tots s'han vençut "les dificultats importants" fins a poder tenir-lo a punt.
Ros ha destacat les característiques arquitectòniques de l'establiment, que es troba a les antigues dependències d'una església i un convent amb un claustre d'"inspiració aragonesa", i ha dit que aquesta obra contribuirà a potenciar zones del casc vell de la ciutat com el barri jueu.

La inauguració d'aquest parador, situat a l'edifici del Convent del Roser al carrer Cavallers de Lleida, ha generat polèmica a la ciutat ja que aquest convent és la ubicació en la qual moltes entitats celebren la Diada de l'11 de setembre, però l'alcalde no ha fet referència explícita al tema.

Sí que ha explicat que en el seu moment es van estudiar altres emplaçaments per aquest parador, com la Seu Vella o el castell dels templaris de la ciutat, però considera que la seva ubicació final és molt més positiva perquè permet "vertebrar la ciutat i el casc antic".
Ros ha conclòs que el parador potenciarà la ciutat perquè tingui "un atractiu turística molt més gran", a més de que millorarà el posicionament de Lleida dins del sector del turisme de patrimoni, naturalesa i gastronòmic, un tipus de turisme d'alt valor afegit, ha sentenciat.