L'independentisme clama contra Mariano Rajoy a Lleida

Desenes de representants d'entitats de la ciutat s'han mostrat en contra de la inauguració de l'edifici del Roser com a Parador Nacional

Una pancarta en contra de Rajoy
Una pancarta en contra de Rajoy | Àlvar Llobet
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:41h
Unes 150 persones convocades per col·lectius de l'esquerra independentista Arran, CUP-Crida per Lleida, Endavant Ponent i SEPC han corejat consignes de protesta en contra de la inauguració del Parador de Turisme de Lleida per part del president del Govern, Mariano Rajoy.

Sota un control de seguretat, han proclamat aquest dijous consignes com "L'1 d'octubre votarem o Fora Mariano dels Països Catalans", mentre el cap de l'Executiu inaugurava l'establiment turístic a uns 400 metres. Els manifestants, entre ells els regidors de la Crida per Lleida-CUP, Francesc Gabarrell i Pau Juvillà, han reclamat la continuïtat del parador com a espai públic i han cridat "especulador" a l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros.

Els manifestants han intentat apropar-se al Parador per diversos carrers adjacents sense aconseguir-ho pels cordons de seguretat dels Mossos d'Esquadra que hi havia al voltant de l'edifici en el qual estava el president del Govern espanyol i la comitiva de convidats.

A l'inici de la protesta, en la confluències del carrer Major i Cavallers, han mostrat una pancarta en la qual apareixia la cara del president espanyol cap per avall i es llegia: "Mariano a Lleida no ets benvingut. Fora feixistes de la nostra ciutat. Salvem el Roser" que han penjat en un dels ponts sobre el riu Segre.

Durant la concentració de l'esquerra independentista s'ha escoltat també un crit de "Visca Espanya" procedent d'un grup de persones que miraven la protesta independentista. Un dels portaveus de la protesta, Llibert Rexach, ha considerat que la inauguració del Parador és una "humiliació a la memòria històrica, a tota la gent que va lluitar i que segueix lluitant".

"Inauguren un hotel de luxe en un edifici històric que hauria de ser per a usos públics, per a la ciutat i el que estan fent és privatitzar-ho i deixar-ho en mans d'uns certs turistes de classe alta que no sabem quan apareixeran", ha afirmat.