Crisi a Unipost

L'empresa de repartiment Unipost presenta concurs de creditors

L'operador postal ha presentat un concurs de creditors als jutjats de Barcelona amb un deute de gairebé 50 milions d'euros

per Aina Font Torra, 20 de juliol de 2017 a les 00:37 |
Imatge d'una pancarta contra Unipost | GSV
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa privada de repartiment Unipost ha presentat, aquest dimarts, un concurs de creditors als jutjats de Barcelona amb deutes que ascendeixen gairebé als 50 milions d'euros.

De fet, ja fa anys que l'empresa, que té una seu a Lleida, passa per moments convulsos de rendibilitat. El  setembre del 2016, diversos treballadors van començar a mobilitzar-se juntament amb els seus companys de la resta de l'Estat, perquè no cobraven al dia les seves nòmines. De fet, des de llavors, Unipost encara els deu el 60% de la paga extra del juny passat i el 100% de la paga doble del desembre, mes en el qual l'empresa va comunicar-los que a partir de llavors els pagaria el sou mensual en quatre terminis: un 25% cada setmana. A aquests endarreriments també cal sumar-hi la paga doble d'aquest juny, que tampoc han cobrat.


"Aquesta situació és insostenible", declara la representant sindical de l'empresa per la CGT, que afegeix que "ens hem assabentat que Unipost s'ha declarat en suspensió de pagaments per la premsa". "Porto tota la matinada enganxada al whatsapp i no ha estat fins a dos quarts d'onze d'aquest matí que el director de Recursos Humans, Alejandro Quílez, ha emès un comunicat mig explicant-nos la situació", explica Mas. En aquesta carta, a la qual ha tingut accés NacióDigital, l'empresa exposa que "les actuals circumstàncies del mercat i una particular aplicació de la regulació del sector postal d'Espanya han provocat un considerable desequilibri en favor de l'operador postal públic, fet que ha ocasionat dificultats financeres a Unipost que només es poden resoldre amb els beneficis de la declaració de concurs".

Segons l'operadora privada, aquestes circumstàncies es deuen a "la particular aplicació de l'IVA en el mercat postal d'Espanya" que té, diuen, "gran incidència en la posició competitiva en els sectors més rellevants del mercat postal i que representen més del 50% d'aquest". En la mateixa línia exposen que hi ha una "aplicació discriminatòria dels descomptes d'Accés a la Xarxa Postal pública" i que han estat "exclosos" dels concursos públics per, diuen, "una particular interpretació del concepte fefaent". Finalment, però, el comunicat acaba de manera positiva: "tenim plena confiança que podrem superar aquesta nova situació amb la col·laboració dels treballadors, els franquiciats, els proveïdors, els clients, les institucions i els destinataris".

 

Participació