El Partit Aragonès demana comparèixer al Parlament per denunciar el conflicte de Sixena

Diversos diputats visiten el Museu de Lleida i el MNAC per conèixer els béns de Sixena

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:58h
Arturo Aliaga, amb Carme Forcadell
Arturo Aliaga, amb Carme Forcadell | ACN
El president del Partit Aragonès, Arturo Aliaga, ha demanat comparèixer davant el Parlament per explicar la seva posició i "desbloquejar" el litigi per les obres d'art procedents del Monestir de Sixena i d'altres parròquies d'Aragó, ha anunciat aquest dimarts, després de reunir-se amb la presidenta de la Cambra catalana, Carme Forcadell.

Una delegació del grup parlamentari aragonès, encapçalada pel seu president i portaveu a les Corts d'Aragó, ha registrat una sol·licitud de compareixença al Parlament, després de visitar el Museu de Lleida. En el citat museu de la capital del Segrià hi ha 44 obres d'art reclamades pel Govern d'Aragó i l'Ajuntament de Sixena que la jutge ha ordenat retornar abans del 31 de juliol.

En una atenció amb els mitjans, Aliaga ha subratllat que la reunió ha transcorregut en un to "cordial", i ha agraït que hagi estat la mateixa presidenta Forcadell qui els hagi rebut, després de posar-se en contacte amb la Cambra catalana per demanar una visita.

El líder del Partit Aragonès ha defensat davant Forcadell la necessitat d'"enfortir les relacions històriques, culturals i socials", així com de desbloquejar l'execució de les sentències que han ordenat el retorn de les 44 obres situades a Lleida i les pintures murals romàniques.
"També hem parlat d'aquelles interpretacions que de vegades es fan de la història i de la geografia, on s'inclouen determinades àrees d'Aragó en llibres de text i d'interpretacions que es fan dels Reis o de la Corona d'Aragó que són qüestions que ens disgusten i provoquen cert malestar al poble aragonès", ha dit.

Segons ha explicat, Forcadell emmarcaria la compareixença en la Comissió de Cultura, i s'ha compromès a parlar amb la presidenta de la citada comissió perquè es tramiti la petició registrada aquest dimarts pel Partit Aragonès.

"Crec que és necessari que el Parlament ens permeti comparèixer per explicar bé la procedència dels béns, els temes de les sentències, els temes que afecten l'Arxiu de la Corona d'Aragó i els que afecten a aquestes interpretacions feridores per a molts aragonesos", ha argumentat Aliaga.