Montse Mínguez: «Si es convoca el referèndum i està fora de la llei, no se li pot donar suport»

La primera tinent d'alcalde de la Paeria assegura que no hi ha res signat i que "de moment no votarà ningú"

17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:42h
Montse Mínguez, regidora del PSC de Lleida
Montse Mínguez, regidora del PSC de Lleida | Àlvar Llobet
El relat contrari al referèndum de l'1-O es va repetint en diversos membres del govern de la ciutat de Lleida. Després que Àngel Ros rebutgés la cessió d'espais municipals, ara ha estat la primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, la que ha tancat la porta a un suport al referèndum. Ho ha fet aquest cop per Twitter, on en una conversa ha assegurat que "si es convoca el referèndum i és il·legal, no se li pot dona suport".

En aquest sentit, Mínguez ha recordat que l'executiu català no ha firmat cap convocatòria, per la qual cosa considera que no es pot avalar una cosa que no està convocada. Mínguez també indica, per aquest motiu, que "de moment no votarà ningú", i que la seva intenció seria fer-ho "en el marc d'unes "regles de joc acordades".

​Les paraules de Mínguez arriben després que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, assegurés que el referèndum de l'1-O "amenaça la pau social, la cohesió cívica i 'estabilitat" de Catalunya. El Paer en cap va reiterar que el seu compromís com a alcalde és el de seguir la legalitat actual, que és l'espanyola, i que mai trairà la seva paraula com alcalde i que tampoc posarà en risc "el lloc de treball i el futur personal i familiar dels professionals de la Paeria".