​Mor un participant a la Caminada de Gósol

L'home ha patit una aturada cardiorespiratòria en l'inici de l'activitat esportiva

Redacció
16 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:44h

Caminada de Gósol (arxiu) Foto: Caminada de Gósol


Un participant a la Caminada de Gósol ha mort aquest matí, fruit d'una aturada cardiorespiratòria, segons ha pogut saber NacióBerguedà a través de l'organització. L'activitat, molt popular al municipi berguedà, arribava enguany a la trentena edició amb un recorregut que suposa donar la volta al Pedraforca amb inici i final al poble de Gósol.

No obstant això, segons han relatat, l'home, que rondava la cinquantena d'edat, ha patit l'incident just a l'inici de la caminada, un fet que ha fet activar, ràpidament, tots els equips mèdics, tant de l'organització, com Bombers o Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

"L'home de seguida ha estat atès per dos metges que hi havia a la caminada, i als 10 minuts l'ha assistit l'equip mèdic que teníem contractat", han explicat. Acte seguit, han indicat, han arribat els Bombers, els Mossos d'Esquadra i el SEM, que l'han intentat reanimar, sense èxit. 

En aquest cas, han destacat, es tracta d'una mort natural que "li hagués pogut passar a qualsevol lloc". Sobre aquesta, però, des de l'organització no es volen "crear alarmes", ja que l'incident ha estat fortuït i sense relació amb la caminada. Per altra banda, han dit, es posen al costat de la família, per tot allò que puguin necessitar.