Membres de la plataforma de Sixena «assalten» el Museu de Lleida i insulten el director

Una vintena de persones han entrat al museu amb una pancarta i s'han enfrontat amb els tècnics | El conseller de Cultura, Lluís Puig, assegura que aquest fet demostra "qui té la raó"

15 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:33h
Moments de tensió al Museu de Lleida
Moments de tensió al Museu de Lleida | @Velasc_Alberto
Moments de tensió els que s'han viscut aquest matí de dissabte al Museu de Lleida. Una vintena de membres de la plataforma a favor del retorn de les 44 obres de Sixena que es guarden al museu lleidatà han irromput a l'equipament i han desplegat una pancarta en la que es reclamava el retorn de les peces. 

Segons testimonis consultats per NacióLleida, els "manifestants", entre els quals hi havia l'alcalde de Sixena, han desafiat el vigilant de seguretat i la responsable de sala, han llençat octavetes i s'han enfrontat amb el director del Museu i diversos tècnics, presents a l'equipament aquest dissabte i que han estat titllats de "lladres". Els manifestants han mantingut una tensa conversa amb els responsables del museu i han abandonat la sala davant la insistència del vigilant, amb qui han mantingut pugna en diversos moments.

​Davant d'aquests fets, el conseller de Cultura, Lluís Puig, ha indicat en un missatge al Twitter que l'assalt al museu demostra "qui té la raó". Aquesta setmana, el president de l'Aragó, Javier Lambán, s'ha mostrat favorable a que les obres de Sixena siguin requisades per la policia judicial si el Govern de la Generalitat no compleix el termini imposat pel jutjat, que venç el proper 31 de juliol.