La UB s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum i deixa més «sola» la UdL

El consell de govern del centre ha aprovat sumar-se a l'organisme que dona suport a la consulta vinculant en una trobada ordinària celebrada aquest dimecres

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:18h
Edifici de la UB
Edifici de la UB | UB

El consell de govern de la Universistat de Barcelona ha acordat aquest dimecres adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Tot i que aquest organisme va quedar hibernat a principis de juny, després de la dissolució de la seva junta executiva, el centre ha decidit sumar-s'hi per mostrar el seu suport "a les iniciatives realitzades fins ara en el marc del pacte", tal i com assegura la mateixa UB a través d'un comunicat remès aquest migdia als mitjans de comunicació. La decisió de la universitat barcelonina aïlla una mica més la UdL, que va votar en contra de l'adhesió al Pacte Nacional convertint-se, d'aquesta manera, en l'única universitat pública en donar l'esquena al procés endegat pel Govern.

La proposta ha estat presentada al consell de govern per part d'un grup de 17 persones que representen el personal de la universitat. La seva iniciativa ha recollit 24 vots a favor, 13 en contra, 2 en blanc i 2 més de nuls. Els impulsors de la iniciativa han recordat durant el debat previ a la votació que el conjunt dels centres del sistema universitari de Catalunya ja van adherir-se el 2012 al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i que la mateixa UB va donar suport a la consulta del 9 de novembre el 17 de desembre de 2013.

La decisió de la UB arriba setmanes després que altres universitats, com la UPF o la Rovira i Virgili, ja hagin donat el mateix pas. NacióDigital va avançar que el Consell Interuniversitari de Catalunya va discutir al maig la possibilitat que tots els centres del sistema s'adherissin en bloc al pacte pel referèndum. Però la negativa de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, va impedir que la iniciativa tirés endavant.