La Paeria implantarà la recollida de brossa porta a porta a la Bordeta, Ciutat Jardí i Balàfia

L'equip de govern presenta aquesta prova pilot per augmentar el reciclatge fins al 65% | El regidor d'Urbanisme, Fèlix Larrosa, ha avançat que el procés de definició del model no està tancat i que ara s’inicia un procés de preparació, pedagogia i formació en les zones

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:24h
La Paeria ha presentat l’estudi tècnic que ha realitzat l’empresa Spora Serveis Ambientals per implantar la recollida selectiva porta a porta domiciliària a la ciutat. Aquest projecte s’iniciarà amb una prova pilot que servirà per valorar l’efectivitat del nou servei amb el qual es pretén en els propers anys augmentar fins al 60% la recollida selectiva ja que actualment la ciutat està en uns límits per sota de la mitjana catalana, el 36%.

El regidor d'Urbanisme, Fèlix Larrosa, ha avançat que el procés de definició del model de la recollida selectiva porta a porta domiciliària a la ciutat no està tancat. És per això que s’està treballant en dues opcions diferents per fer aquesta prova pilot d’implantació del nou sistema. La primera opció és la zona de Pardinyes-Balàfia (en concret a la Rambla que uneix els dos barris) i Ciutat Jardí / Vila-Montcada en què hi ha un total de 6.109 habitatges. I la segona opció és el sector de Bordeta – Copa d’Or en què hi ha 7.348 habitatges.
 

Sectors de recollida proposats en l'estudi de la Paeria Foto: Paeria


La Paeria identificarà els veïns que reciclin malament

Larrosa ha posat de relleu que ara s’inicia un procés de preparació, pedagogia, participació i formació en la zona que finalment es triï per realitzar aquesta prova pilot i que, un cop això estigui assolit, s’iniciarà aquest nou sistema que es preveu que anul·li la voluntarietat del productor (és a dir, fins ara el ciutadà triava en quin contenidor tirava els seus residus), deixarà de ser anònima ja que les bosses contindran un ‘tag’ associat a l’usuari/ària que permet el control de l’aportació i necessitarà la coresponsabilitat de la ciutadania.

Així mateix, el regidor de l’àmbit ha explicat que en aquest sistema de recollida selectiva porta a porta domiciliària es mantindrà el contenidor verd per al vidre, que el paper, cartró i envasos serà recollida multiproducte, és a dir, anirà en la mateixa bossa amb l’objectiu de reduir la pressió i millorar la logística familiar i que, en funció de les especificitats de les zones i dels habitatges es valorarà fer la recollida de l’orgànica en cubells petits individuals o grans comunitaris. A més, amb aquest sistema també es reduiria l’impacte de la recollida nocturna.