El rei Felip VI presideix l'entrega de despatxos a 483 nous sargents

Aquest any es compleixen 40 anys de la primera entrega de despatxos, per on han passat més de 27.000 alumnes

10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:33h
El rei Felip VI presidint l'entrega de despatxos a l'Acadèmia de Talarn
El rei Felip VI presidint l'entrega de despatxos a l'Acadèmia de Talarn | Darío Albert
L'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (AGBS) ha entregat els despatxos a 483 nous sergents de la 42a promoció d'ingrés a l'escala de suboficials -441 dels quals eren homes i 42, dones. El rei Felip VI, que ha presidit l'acte, ha entregat el diploma i ha condecorat al número 1 de la promoció, i la consellera de Presidència, Neus Munté, li ha entregat una rèplica de l'espassa de Jaume I El Conqueridor. 
 

El monarca condecorant al número 1 de la promoció Foto: Darío Albert


A banda del monarca i la consellera, han assistit a l'acte la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i diverses autoritats locals com l'alcaldessa de Talarn, Inés Moré, i l'alcalde de Tremp, Joan Ubach. 

Tot i això, l'únic discurs que s'ha pogut sentir a l'acte ha estat el del director de l'Acadèmia, Ricardo Antònio Salgado, que ha felicitat els alumnes i els ha recordat que la formació militar "no acaba mai" i que han d'estar preparats física, intel·lectual i tècnicament a "la evolució de la societat i de les amenaces". 

Salgado ha destacat que aquest juliol es complirà 40 anys de l'entrega de despatxos de la primera promoció de sergents de Talarn. Des de llavors, i comptant amb els més de 480 alumnes d'aquest any, són més de 27.000 els homes i dones que s'han format i han rebut les condecoracions de sergent. En el seu discurs, el director de l'Acadèmia no ha fet cap referència a Catalunya ni al procés polític que s'està vivint al país com sí que havia passat en edicions anteriors.
 

El tradicional llençament de les gorres ha estat passat per aigua Foto: Darío Albert


L'acte militar, que s'ha desenvolupat a l'esplanada Joan Carles I ha començat amb l'arribada del rei Felip VI que ha passat revista a la tropa i ha fet els honors a la bandera. Posteriorment, les autoritats tant civils com militars han entregat els diplomes als alumnes. La pluja ha fet acte de presència en el moment en que les tropes estaven desfilavant davant de les autoritats i el tradicional llançament de gorres enlaire s'ha fet passat per aigua. 

Les JERC, en contra

La participació del rei Felip VI a l'acte no ha passat desapercebuda. Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) del Pallars Jussà han mostrat el seu rebuig a la presència del monarca en territori pallarès i, en un comunicat, han assegurat que faran "tot el possible perquè aquesta sigui l'última visita del monarca hereu del franquisme als Països Catalans".