Denuncien «infraccions» en la privatització de part del Parc de les Arts

La plataforma indica que la contractació vulnera la legalitat urbanística

Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:22h
La plataforma del Parc de les Arts, contrària al projecte
La plataforma del Parc de les Arts, contrària al projecte | Parc de les Arts
La plataforma El Parc és Nostre ha denunciat "infraccions urbanístiques" en la privatització d'un terç d'un solar del carrer Alcalde Pujol de Lleida per fer aquest projecte. Des de la plataforma, integrada per veïns del barri Camp d'Esports, demanen a la Paeria que retiri el plec de condicions ja que "perjudica greument l'interès públic". En aquest sentit, indiquen que "la contractació vulnera la legalitat urbanística en cedir 6.000 metres quadrats de terreny urbanístiques a sistemes de titularitat pública- per construir un edifici de propietat privada".

Des de la plataforma es lamenta també que el Parc dels Arts previst per l'Ajuntament no compti amb l'acceptació dels veïns de la zona i és per això que sol·liciten que la Paeria iniciï un diàleg amb els veïns perquè la totalitat del solar es destini als usos d'equipaments públics locals i a espais verds.

Per la seva banda, la Crida per Lleida ha presentat al·legacions a aquest projecte que es va aprovar amb els vots en contra de la formació anticapitalista. Així, des de la Crida lamenten que el govern local "supediti el bé col·lectiu als interessos privats" a través d'"una privatització d'un espai públic que no està justificada". Des de l'Ajuntament de Lleida es defensa que el plec de condicions del projecte s'ajusta a la legalitat i han valorat positivament que els veïns hagin presentat al·legacions, si bé es destaca que "no es poden barrejar aspectes jurídics i normatius amb el model de finançament".