Salut tancarà un 20% de llits d'hospitals durant l'estiu a Lleida

A la regió del Pirineu no se'n tancarà cap | Es reforçarà de personal sanitari els centres d'atenció primària d'Alcarràs, Alfarràs, Almenar, Seròs, Lleida i Almacelles

Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Hospital Arnau de Vilanova de Lleida | ACN
Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:22h
El Servei Català de Salut tancarà aquest estiu el 20,6% de llits hospitalaris a Lleida. Així, a la Regió Sanitària de Ponentn estaran disponible el 79,4% dels llits, mentre que al Pirineu no se’n tancarà cap. Segons el departamento de Salut, "aquesta adequació funcional dels centres és temporal i adaptable a les necessitats d'assistència que es produeixin, de manera que es pugui donar una resposta adequada i flexible a tot moment". El nombre de llits que es tanquen a Lleida, 682 durant el juliol, l’agost i el setembre, suposen una xifra inferior al dels altres anys, per la qual cosa es podran fer més cirurgies.

A escala de tota Catalunya, el Servei Català de Salut tancarà un total de 1.638 llits de mitjana als hospitals públics, un 11,9% del total. En el dispositiu especial per a l'estiu, es contractaran uns 500 professionals, especialment per a l'atenció primària de les zones costaneres. També es reforçarà de personal sanitari els centres d'atenció primària d'Alcarràs, Alfarràs, Almenar, Seròs, Lleida, Almacelles així com de municipis del Pla d'Urgell.

El dispositiu està activat des de dissabte passat i durarà fins al 30 de setembre. D'aquesta manera, es podrà respondre a l'activitat programada mantenint les intervencions amb ingrés i d'alta complexitat i prioritzant la cirurgia cardíaca i oncològica. Segons Salut, "aquesta adequació funcional dels centres és temporal i adaptable a les necessitats d'assistència que es produeixin, de manera que es pugui donar una resposta adequada i flexible a tot moment".