Bombers voluntaris de Lleida faran guàrdia a l'Alta Ribagorça per evitar el tancament del parc

Fins a finals d'agost es desplaçaran dos voluntaris al Pont de Suert per fer vigilància durant 24 hores amb un de la comarca

Imatge de vestuari dels Bombers
Imatge de vestuari dels Bombers | ACN
Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:31h
La "bona predisposició" dels bombers voluntaris dels parcs de la Regió de Lleida han possibilitat arribar a un acord i garantir la continuïtat del Parc de Bombers del Pont de Suert. L'acord preveu el desplaçament de dos bombers voluntaris de parcs de Lleida a fer una guàrdia de 24 hores (de 09.00 h a 09.00 h) al Parc de l'Alta Ribagorça. A aquesta guàrdia s'hi sumarà un bomber voluntari de la comarca. A la reunió, de més de tres hores, que ha possibilitat l'acord entre la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments i els bombers, hi han estat presents representants dels parcs d'Esterri d'Àneu, Llavorsí, la Granadella o Seròs.

El director general, Juli Gendrau, ha explicat que de manera immediata es posen a treballar per tenir l'1 de setembre un nou model per aquest parc, amb possibilitat d'extrapolar-lo a altres amb situacions similars, del que en podrien formar part també bombers funcionaris.

Els bombers del Pont de Suert s'han mostrat satisfets per haver pogut arribar a un acord amb el Govern que garanteix la continuïtat del Parc de Bombers voluntaris de la localitat del que en depèn tota la comarca. Amb aquest acord es garanteix el servei d'emergències a tota l'Alta Ribagorça.

Totes les parts han coincidit en destacar que l'acord ha estat possible gràcies a la presència de representants de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA), entre els quals s'hi trobaven membres de parcs més pròxims com Esterri d'Àneu o Llavorsí i representants de Parcs de la Regió de Lleida Sud com Granadella o Seròs. Per la proximitat, la zona i el coneixement del territori els bombers voluntaris de Lleida i de manera especial els de les zones pròximes a Pont de Suert seran els que els donaran suport fent dos guàrdies diàries.

La cara llarga dels bombers a la sortida de la reunió evidenciava que l'acord al que s'havia arribat no era un acord de màxims. Gendrau ha explicat que es un "acord que representa un sacrifici per part de les parts" i de manera especials un "esforç i sacrifici" per part dels bombers voluntaris. El director general ha volgut deixar clar que l'acord és "consensuat".

Gendrau ha destacat el "sacrifici personal i l'esforç" que faran els bombers voluntaris que es desplacin al Pont de Suert per donar suport als seus companys i d'aquesta manera garantir les sortides amb un mínim d'efectius. Aquest acord arriba després que el passat divendres dia 30 més de 500 persones es manifestessin pels carrers del Pont de Suert per exigir al Govern més efectius per la comarca i que 12 dels 15 bombers del Pont presentessin la seva renúncia temporal.