La Transsegre fa una crida al «seny» i avisa del major control de l'alcohol

L'organització assegura que en l'edició d'enguany s'augmentarà la seguretat

Els organitzadors de la festa amb l'alcalde i la regidora de festes
Els organitzadors de la festa amb l'alcalde i la regidora de festes | Àlvar Llobet
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 23:21h
L'organització de la Transsegre ha fet una crida al seny dels participants i ha avisat d'un major control de les begudes alcohòliques durant la baixada. En la roda de premsa de presentació de la 33 edició, els organitzadors han recordat que l'alcohol a les embarcacions està prohibit des de fa anys, per bé que han destacat que s'actuarà amb més mà dura enguany per evitar situacions de risc.

En aquest sentit, la portaveu de la Transsegre, Nuri Toledo, ha indicat l'augment de seguretat que hi haurà en aquesta nova edició, que començarà aquest divendres i acabarà el diumenge. "Es controlaran el nombre de neveres que porti cada barca i se'n requisaran si es considera que hi ha una proporció que no s'adequa al nombre de tripulants de la barca. Es tornarà el beure a l'arribada", ha assegurat Toledo.

Canvi d'hora en la sortida d'embarcacions

​Una de les novetats de la festa és el canvi d'hora de sortida de barques. Amb l'objectiu de sumar més temps de calor durant el dissabte i menys durant el diumenge, les embarcacions podran començar a solcar el Segre mitja hora abans del que es marcava els darrers anys, és a dir, dissabte a partir de les 15:30 hores de la tarda i diumenge a partir de les 10:30.

​La festivitat, la més popular a la capital de la Noguera, s'ha anat fent coneguda en els darrers anys, un fet que ho demostra l'any percentatge de participants de fora de Balaguer i els rodals. Segons dades de l'organització, la relació percentual es situa al voltant del 70% de gent que ve de fora, un fet que ajuda a fer coneguda la ciutat, segons ha indicat l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal. En total són 230 barques (ja s'han tancat les inscripcions) i 1.758 les que estan apuntades.

​Dos dies de festa nocturna al Parc de la Transsegre

​La Transsegre començarà el proper divendres 7 de juliol a les 22:30h als marges del riu amb l'actuació de la companyia de dansa Montse Miret. La festa continuarà amb la nit dels deejays ​que protagonitzaran "DJ Lokito", "DJ Oriol Garcia" i "Dubsound". El dissabte, els grups en directe prendran el relleu. Serà a partir de les 23:30 hores de la nit al parc de la Transsegre, on hi tocaran "13 july", "Rock Tambuls", "Sixtus" i "Paco Pil".