IPCENA presenta un Pla de recuperació de l'ós bru i en demana la tramitació urgent

per NacióLleida, 12 de novembre de 2008 a les 09:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Vázquez ha explicat que de tenir un full de ruta redactat s'hauria evitat l'atac de l'ós al caçador. El Pla d'ús i gestió que ha presentat IPCENA al Síndic contempla més de 50 mesures per aplicar.

Entre les mesures que estableix el Pla de recuperació de l'ós bru al Pirineu català hi ha campanyes de sensibilització a les escoles i cursos als caçadors i al sector turístic, crear una guarderia especialitzada en aquest animal, compensacions econòmiques i un centre d'interpretació de l'ós bru.

Vázquez ha dit que aquest pla ja l'hagués hagut d'aplicar des de fa anys. Aquest pla el presentarà el dia 17 al conseller de Medi Ambient. La voluntat d'aquest pla es fer compatible el desenvolupament de la Vall d'Aran i la reintroducció de l'ós a la zona.

El secretari general d'IPCENA ha denunciat que en dotze anys des de la primera reintroducció d'un ós al Pirineu no s'hagi fet cap sessió formativa als caçadors per saber com actuar en cas d'ensopegar amb un ós. Vázquez ha catalogat aquesta actitud de 'passivitat' per part de l'administració de 'perillosa i temerària'. Vázquez ha dit que el no fer res aboca a la societat a tenir incerteses i inseguretat pel que fa a la seva reintroducció.Vázquez ha dit que en Síndic li ha comentat que en cap moment s'ha pensat en capturar l'ossa Hvala i portar-la a un centre de recuperació. IPCENA ha dit que està radicalment en contra que l'óssa es tregui del seu medi natural.

Pel que fa a la campanya impulsada per l'entitat ecologista IPCENA en favor dels óssos i en contra la captura de l'óssa Hvala i que posteriorment s'hi ha adherit altres entitats ja ha recollit 4.000 signatures i un total de 80 entitats ja s'hi ha adherit.

 

Participació