Què fa un regidor de barri?

"Denunciem la incompetència del regidor de la zona del Camp d’Esports senyor Xavier Rodamilans de la O i li demanem que no cal que torni pel barri; que pel que s’hi ha dedicat en dos anys, podem continuar sense regidor"

Imatge del regidor Xavier Rodamilans
Imatge del regidor Xavier Rodamilans | Àlvar Llobet
Plataforma El Parc És Nostre
01 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:18h
Sabíem per la teoria i per la deducció lògica que un regidor de barri és aquell que dins del consistori es preocupa dels problemes i qüestions que incumbeixen al barri assignat durant la seua gestió de quatre anys. Coneixem també que en altres països i més properament també en altres ciutats, la figura del regidor de barri està gairebé consagrada. El regidor dedica un temps –a la setmana, al mes, al trimestre-, als veïns de la seua zona per atendre’ls en les seues demandes, queixes, propostes, etc. Així és com al cap de 4 anys, aquest regidor o qui l’hagi de substituir del seu partit, pot presentar-se amb el cap ben alt a cercar el vot que l’ha de permetre sortir escollit. Si ha fet la feina com cal, el regidor o regidora és reconegut o reconeguda pel veïnat i aquest mateix és capaç de recomanar el seu vot entre els indecisos o fins i tot envers a candidats d’altres formacions. Això és el que en pràctica democràtica ha de ser i la ciutadania espera.

Però vet-ho aquí que a Lleida sembla que sempre hem d’anar amb el pas canviat en segons què i aquest n’és un trist exemple. Resulta que aquesta setmana es convoca per part del regidor de Participació Ciutadana – senyor Joan Gómez-, al veïnat al local de l’associació de veïns del Camp d’Esports, amb el regidor de zona senyor Xavier Rodamilans. D’entrada, el convocant no es presenta ni s’excusa; al demanar per ell un veí, el senyor Rodamilans diu que el senyor Gómez tenia un parell de coses mes (sic!).

Iniciant el seu parlament el regidor de zona senyor Rodamilans confessa obertament i clara i sense mostrar cap penediment ni donar cap excusa, que –en dos anys de legislatura-, és la primera vegada que visita el barri (sic!). 

En aquest barri, com ja sap més de mig Lleida per notícies que han aparegut a la premsa local i catalana i televisions, i ens consta que preocupa bastant al govern municipal i grups de l’oposició, hi ha un tema candent de màxima preocupació pel veïnat que es la urbanització de l’anomenat (be o malament) Parc de les Arts. Aquest es un projecte aprovat en Ple Municipal –al que hi va assistir i va votar el regidor Rodami-lans-. Així les coses no te cap vergonya de confessar amb veu alta, clara i rotunda que desconeix el projecte (sic!).

Com se sap la nostra Paeria, sempre pensant en els ciutadans va distribuir fa uns dies per totes les bústies del barri un matusser opuscle propagandístic per a intentar contrarestar el moviment veïnal en contra del projecte que, dit sigui de passada, pretén cedir a la iniciativa privada una tercera part d’un espai que havia de ser destinat segons el plans anteriors, a us totalment públic. Doncs be, l’il·lustre visitant regidor també amb la seua veu alta i clara confessa que no ha vist l’opuscle. I tant ample!

En definitiva i per a no allargar-nos més, denunciem la incompetència del regidor de la zona del Camp d’Esports senyor Xavier Rodamilans de la O i li demanem que no cal que torni pel barri; que pel que s’hi ha dedicat en dos anys, podem continuar sense regidor de zona durant dos anys més, fins que un altre govern municipal, amb un altre esperit, replantegi les relacions amb la ciutadania.