Laia Angrill, millor nota de selectivitat a Lleida: «He superat la mitjana de batxillerat, no m'ho esperava»

Triple empat a Lleida en la millor nota de la selectivitat | Dos estudiants del Gili i Gaya de Lleida i Angrill, de l'institut Arrels de Solsona, han aconseguit un 9,50

Laia Angrill ha tret la millor nota de selectivitat
Laia Angrill ha tret la millor nota de selectivitat | cedida
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:46h
Tres estudiants lleidatans, dos de l'institut Gili i Gaya de Lleida i una de l'institut Arrels de Solsona, han estat els protagonistes de la selectivitat a Ponent en treure la millor nota, un 9,50. Oriol Ruiz, Pol Morell i Laia Angrill han aconseguit aquesta puntuació, la tercera millor de Catalunya rere Tarragona (9,75) i Barcelona (9,80).

En declaracions a NacióLleida, Angrill, nascuda a Oliana (Alt Urgell), ha assegurat que no sabia que havia tret la millor nota i que no s'esperava ser la millor de la demarcació, per bé que ha indicat que els exàmens de la selectivitat els va trobar fàcils a excepció del de Literatura Castellana. "Hi havia coses rebuscades", ha explicat Angrill, que va treure un 6,5 d'aquesta prova, la seva nota més baixa i que contrasta amb la resta de puntuacions, totes de nou cap amunt.

El millor examen que va fer l'estudiant va ser el de matemàtiques, un fet que la va sorprendre; "Vaig treure un 10 tot i que no sóc una alumna especialment brillant en aquesta assignatura. De fet, la nota que tenia de batxillerat en aquesta matèria era un 8", assegura l'estudiant, que ha aconseguit superar en selectivitat la mitjana que tenia de batxillerat, un 9,05. Curiosament, assegura, "no era la millor de la classe ja que un company va treure una nota més alta que la meva".

Angrill té previst iniciar el curs vinent la carrera d'Estudis Globals a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, uns estudis que es fan en anglès i que formen els estudiants per treballar en àmbits internacionals com ambaixades o consolats. Li sobra nota per entrar a la carrera, per la qual cosa ha decidit passar un estiu relaxat i viatjant. "Quan arribi el setembre ja ens hi tornarem a posar", admet la jove.