El manifest en contra del rebuig de la UdL al referèndum ja suma gairebé 400 adhesions

Es demana al rector, Roberto Fernández, una consulta en línia a tota la comunitat universitària

Roberto Fernández, rector de la UdL
Roberto Fernández, rector de la UdL | ACN
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:38h
El manifest de desacord al rebuig de la Universitat de Lleida (UdL) a l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum s'ha fet públic aquest dimarts i en poques hores ja frega les 400 adhesions de professorat, personal d'administració i serveis (PAS) i alumnat. El text es concep com un "manifest de mínims" per fer visible que l'acord del Consell de Govern del passat dia 15 de juny no reflecteix la realitat de la comunitat universitària. En aquest sentit, es demana al rector Roberto Fernández la realització d'una consulta en línia a tota la comunitat universitària, mitjançant el campus virtual.

El manifest es va començar a consensuar entre diferents membres de la comunitat universitària després de la votació de rebuig a l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum de passat dia 15 de juny. La professora Antonieta Jarne va explicar que una cinquantena de professors el hi donaven el nombre de personal de la comunitat educativa de la UdL que està a favor del manifest ha estat major del que s'esperava.

En aquest sentit, el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Lleida, (SEPC) i també impulsor del manifest, Llibert Rexach, ha explicat que el volum d'adhesions creixerà més en les properes hores perquè l'aplicatiu web per sumar adhesions requereix d'una validació prèvia a través del correu electrònic i ha afegit que tenen les bústies "saturades" de correus.

La consulta que es planteja al rector per fer mitjançant el campus virtual demana que contempli les opcions d'adherir la UdL al Pacte Nacional pel Referèndum; en contra de l'adhesió, o que la UdL no es posicioni al respecte.