Condemnat el propietari del pub Fissure a vuit mesos d'inhabilitació pel veto a joves amb Down

Es ratifica l'acord al qual s'havia arribat amb la fiscalia després que el responsable del local reconegués i lamentés els fets

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:52h
Imatge del local
Imatge del local | Fissure
El jutjat d'instrucció 3 ha condemnat a vuit mesos d'inhabilitació el propietari del pub Fissure de Lleida per un delicte de discriminació pel veto a un grup de joves amb síndrome de Down. Les parts han ratificat aquest dimarts en una vista d'acord el pacte al qual s'havia arribat el 15 de juny, després que el responsable del local lamentés els fets.

L'advocat de l'acusat, Francesc Sapena, ha explicat que s'ha confirmat la condemna després del reconeixement d'uns fets "desafortunats", que es van produir perquè "es va canviar la persona de l'entrada". "Ara ja s'ha parlat amb ell i no tornarà a passar", ha dit. El bar, situat al carrer Alfred Perenya de Lleida, va vetar en dues ocasions, concretament la nit de divendres 31 de març i la matinada del dissabte 8 d'abril, l'accés al local a un grup de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de l'associació. Sapena ha insistit que es tracta d'uns fets puntuals ja que "aquest pub havia estat el que més gent amb síndrome de Down havia acollit abans dels fets".
 
La fiscalia va presentar una querella contra els responsables del pub Fissure de Lleida arran de la denúncia feta el passat 10 d'abril per l'Associació Down Lleida. El ministeri públic considerava que s'havien vist vulnerats els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Down Lleida també va denunciar els fets al departament de Benestar Social i l'Agència Catalana de Consum. Els Mossos d'Esquadra van anar al lloc al moment dels fets i van obrir una acta. El març de 2013 una discoteca de Sabadell tampoc va deixar entrar un grup de persones amb síndrome de Down.