L'Agència Tributària dona cinc mesos a Edullesa per adequar-se a la normativa europea

Els seus responsables s'han compromès a cercar aquesta setmana una instal·lació temporal que permeti el desenvolupament d'aquesta campanya de la fruita amb les mínimes incidències

Redacció
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:22h
Imatge de l'estació aduanera
Imatge de l'estació aduanera | Edullesa
L'Agència Tributària emetrà en els propers dies un requeriment a l'estació duanera de Lleida, Edullesa, perquè adeqüi en un termini màxim de cinc mesos les seves instal·lacions als requisits de la normativa vigent i pugui funcionar com a magatzem de dipòsit temporal i exportar i importar mercaderies.

Per tal de dur a terme aquesta adequació, el sector fructícola lleidatà estima que fa falta una inversió de més de 400.000 euros que permetria ampliar els molls disponibles a Edullesa, dotar les instal·lacions de sistemes de fred industrial que permetrien no trencar la cadena de fred a l'hora de dur a terme inspeccions i, també, d'aigua potable i sistemes de control d'accessos. Segons la subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, amb aquestes actuacions es garantiria la continuïtat de la instal·lació. "La normativa europea ha canviat i les instal·lacions d'Edullesa s'han d'adequar si el que es pretén és que l'activitat continuï", ha manifestat Manso.
 
L'any passat la situació era similar i des d'Edullesa es va optar per una solució temporal que implicava utilitzar també les instal·lacions properes de l'empresa Transports Tarragona perquè les inspeccions necessàries fossin factibles, "però la millora necessària no s'ha realitzat encara", segons ha remarcat Manso, referint-se d'aquesta manera al requeriment que farà l'Agència Tributària en els pròxims dies.

Aquest requeriment obligarà l'equipament a habilitar un espai alternatiu i temporal perquè l'actual campanya de la fruita es desenvolupi amb les mínimes incidències. Durant el transcurs de la reunió celebrada aquest dilluns a Lleida, els representants de Edullesa i les diferents mercantils fructícoles implicades s'han compromès a cercar-lo, segons ha explicat la subdelegada del govern de l'Estat a Lleida.

Manso ha manifestat que "les instal·lacions de Edullesa han quedat obsoletes" i, per això, "cal actuar si el que es pretén és mantenir l'activitat". "Amb les millores que s'han indicat, la continuïtat de la instal·lació quedarà assegurada, però ara la qüestió està en veure com es procedeix durant el que queda de campanya", ha exposat.

Aquest divendres se celebrarà una nova reunió en la qual, segons Manso, el sector s'ha compromès a cercar una solució temporal que implicarà l'ús d'unes instal·lacions provisionals. Alhora, "l'Administració de l'Estat incrementarà a tres la xifra d'inspectors de fitosanitaris i treballarem per incorporar un altre inspector més del SOIVRE (Servei Oficial de Vigilància i Revisió de les Exportacions)", ha explicat.